Ce faci dacă ai greșit plata pentru taxa de obținere a permisului auto

Autor: George Cristea 30 nov. 2020 Știri auto

Taxa pentru eliberarea permisului de conducere, ca și alte taxe asemănătoare, nu mai poate fi plătită la ghișeu, ci doar online și prin virament bancar. Nu toți se simt confortabil să facă aceste plăți, iar cei mai puțini obișnuiți cu comerțul online se tem că ar putea greși. Iată ce trebuie să faci dacă ai greșit plata pentru taxa de obținere a permisului auto.

Intră în Galeria FOTO

Fie că au greșit plata, fie că nu au putut beneficia de serviciul plătit, șoferii au acum posibilitatea să recupereze sumele plătite greșit. Asta după publicarea în Monitorul Oficial a unei legi care reglementează și completează procedura de plată a taxelor pentru eliberarea permisului și a pașaportului.

În urmă cu două luni, DRPCIV a anunțat că nu mai este posibilă plata la ghișeu a taxei de permis, alături de alte taxe ca cea pentru autorizațiile de circulație și cea pentru certificatul de înmatriculare. Astfel, potrivit OUG 152/2020, aceste taxe se pot plăti prin intermediul platformei Ghișeul.ro, dar și prin alte metode de plată, printre care mandat poștal, oficii CEC sau virament bancar.

Ce trebuie să faci dacă ai greșit plata permisului sau talonului

Legea nr. 271/2020, publicată deja în Monitorul Oficial și intrată în vigoare, completează OUG 152/2020 cu o serie de prevederi legate de taxa pentru eliberarea pașaportului simplu electronic sau a serviciilor oferite de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) sau pentru plățile făcute pentru Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS).

Astfel, cei care au achitat eronat sau cei pentru care nu a fost prestat serviciul de eliberare a permisului de conducere, autorizației provizorii sau a certificatului de înmatriculare îşi pot recupera sumele plătite. Acest lucru se poate face prin transmiterea în format fizic sau prin mijloace electronice a unei cereri de restituire. În cel mult cinci zile lucrătoare de la depunerea acestei cereri trebuie transmis şi documentul prin care s-a efectuat plata.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide