Ce i se întâmplă mașinii dacă stă foarte mult timp nemișcată?

Autor: ProMotor 03 apr. 2020 Utile

„Mașina care nu circulă se strică” spune o vorbă din popor.

Starea de urgență instalată în România ne obligă pe foarte mulți dintre noi să stăm în casă, iar în acest caz și mașinile vor fi afectate. Și ele, la fel ca oamenii, au nevoie de mișcare pentru funcționa în parametri normali.

Dacă staționează în parcare, nepornite, o perioadă mai mare de o luna de zile, vor apărea diverse probleme. În funcție de durata staționării aceste probleme se pot agrava.

Bateria

Cea mai afectată este bateria. Dacă este mai veche ar fi bine ca în această perioadă ea să fie scoasă de pe mașină, adusă în casă și pusă pe un redresor. Atenție la mașinile care au închidere centralizată și care sunt parcate în fața blocului. Deconectarea de la baterie duce la întreruperea fucționării sistemului de închidere, ceea ce înseamnă că mașina va trebui încuiată din cheie.

Frânele

Sistemul de frânare se poate degrada. Cele mai întâlnite probleme ar putea fi ruginirea discurilor și blocarea saboților de tambur.

Anvelopele

Anvelope se pot deforma. Chiar dacă are presiunea optimă, unei anvelope care stă foarte mult într-un loc i se vor deforma pereții exteriori. În acest caz se recomandă ca, din când în când, mașina să fie mișcată.

Scurgeri de ulei

Pete de ulei sub mașină? Pentru perioade foarte lungi de staționare, peste 3 luni, garnitura de la baia de ulei, fiind din cauciuc, se poate strânge și poate crăpa. Ea are nevoie de lubrifiere pentru a funcționa optim.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide