Ce trebuie să faci dacă ai pierdut cheile mașinii

Autor: George Cristea 29 sept. 2020 Utile

Ai rămas fără cheia de la mașină? Nu trebuie să intri în panică, există mai multe soluții pentru a putea rezolva această problemă. Iată ce trebuie să faci dacă ai pierdut cheile mașinii.

Intră în Galeria FOTO

Dacă ai pierdut cheile mașinii știi că vei avea bătăi de cap, mai ales că înlocuirea acestora este de regulă costisitoare. Cu toate acestea, trebuie să știi că există mai multe metode de rezolvare a situației și, dacă îți faci temele cu atenție vei economisi mulți bani.

Ce faci dacă ai pierdut cheile mașinii: Patru soluții salvatoare

Primul lucru pe care trebuie să-l faci dacă ai rămas fără cheile mașinii este să ai la îndemână seria de caroserie a mașinii. Aceasta este indispensabilă pentru a putea comanda chei noi, fie că o faci de la reprezentanță, fie de la magazinele de piese auto.

La mașinile mai noi, seria de caroserie este vizibilă prin parbriz parbriz, fiind poziționată pe planșa de bord. La mașinile mai vechi, locul în care poate fi găsită seria de caroserie este notat în cartea mașinii. Cu această informație, poți apela ulterior la una dintre aceste metode pentru a obține accesul la mașină și a putea conduce mai departe.

Comandă un set de chei la dealerul auto

Aceasta este cea mai simplă și la îndemână soluție, dar este, de departe, și cea mai scumpă. Prețul pentru un set de chei noi poate fi de 200-300 de euro, în funcție de model În plus, este una de durată, în sensul că noile chei vor ajunge la tine după multe zile și chiar săptămâni. În schimb, are avantajul că vei primi cheile originale ale mașinii, cu care vei putea intra în mașină oricând, fără reprogramare.

Ce faci dacă ai pierdut cheile mașinii: Găsește un lăcătuș auto

O căutare pe net îți va întoarce zeci de rezultate cu lăcătuși auto specializați în deschiderea mașinilor rămase fără cheie. Se pare că nu e mare lucru să deschizi o mașină, chiar în absența cheii originale. Un astfel de serviciu îți va putea oferi o soluție pentru înlocuirea cheii pierdute, precum și reprogramarea mașinii pentru a nu mai accepta cheia veche. În acest fel, cei care au găsit-o nu o vor mai putea folosi pentru a deschide mașina.

Avantajul principal este că un lăcătuș auto oferă servici mobile. Asta înseamnă că se va deplasa rapid la locul la care este imobilizată mașina și va oferi o soluție practic instantanee. Nu uita însă că trebuie să ai asupra ta un act de identitate și dovada că mașina îți aparține. Dacă certificatul de înmatriculare se află în mașină (noi nu îți recomandăm să ții actele mașinii în interiorul acesteia) va trebui sa ai acces la factura de cumpărare sau cartea de identitate a mașinii.

Fă-ți o cheie de rezervă la un atelier specializat

Acest lucru este posibil doar dacă mai ai una dintre cheile originale ale mașinii. În acest caz, un atelier specializat îți va putea oferi o cheie de rezervă în câteva ore. Costurile sunt semnificativ mai mici decât în cazul în care vei apela la dealerul autorizat al mărcii.

Ce faci dacă ai pierdut cheile mașinii: Apelează la asigurarea CASCO

Unele asigurări CASCO acoperă inclusiv pierderea sau furtul cheilor mașinii. Dacă aveți o astfel de asigurare nu trebuie să vă mai bateți capul, ați economisit deja o sumă importantă de bani. În funcție de pachetul inclus în asigurare, aceasta va acoperi de la contravaloarea serviciului de înlocuire a cheilor (inclusiv a încuietorilor) și până la servicii conexe cum sunt mașină de rezervă pentru perioada în care mașina ta este imobilizată.

Totuși, nu strică să îți faci calculele cu atenție. Uneori, este mai avantajos să plătești din buzunar pentru cheile de înlocuire decât prin asigurarea CASCO. Asta deoarece orice daună plătită va duce la o majorare a primei de asigurare în anii următori. În funcție de modelul și valoarea mașinii, această majorare ar putea fi mai importantă decât costul de înlocuire a cheilor prin una dintre metodele de mai sus.

Înlocuirea cheilor mașinii se poate dovedi cu atât mai nefericită cu cât cheia mașinii este mai prețioasă. Pentru cei care dețin o cheie inclusă în topul nostru cu cele mai frumoase chei, pierderea acestora ar putea fi cu adevărat dureroasă. Iar dacă ai o cheie de mașină produsă de Awain, care costă până la 500.000 de euro, paguba este cu atât mai mare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide