Care sunt, de fapt, cheile de mașini cu cel mai frumos design – FOTO

Autor: ProMotor 11 mai 2020 Știri auto

Cheia unei mașini nu reprezintă doar un accesoriu funcțional, care permite accesul și pornirea mașinii, ci reprezintă și o adevărată declarație a statutului în cazul modelelor exclusive. Mulți producători desenează adevărate opere de artă pentru a ascunde în interior chip-ul de acces sau cheia. Iată care sunt, de fapt, cheile de mașini cu cel mai frumos design.

Intră în Galeria FOTO

De la cele mai simple chei, care arată banal și, în cel mai fericit caz, sunt decorate cu sigla producătorului, până la cele mai extravagante creații, producătorii auto au încercat toate rețetele. În cazul modelelor premium și de lux, cheia reprezintă o declarație în sine, astfel că designul acesteia trebuie să iasă în evidență. Alți producători, dimpotrivă, au renunțat complet la cheie în favoarea unei aplicații de mobil.

Cheia unei Tesla Model S imită forma mașinii pe care o controlează. În afară de acces și pornirea mașinii, cheia unei Tesla Model S oferă și posibilitatea de a mișca mașina în față și în spate, fără ca cineva să se afle în interiorul mașinii. Modelele mai noi, cum este Model 3, nici măcar nu mai sunt livrate cu o cheie, utilizatorul folosind o aplicație de mobil.

cheile de mașini
Cheie de Tesla Model S, alături de aplicația Tesla

O cheie de Ferrari este ceva la fel de exclusivist ca și mașina în sine, chiar dacă, funcțional, nu se deosebește de o cheie de Fiat. Nu trebuie decât să o ai în buzunar – restul se rezolvă de la sine.

cheile de mașini
Cheie de Ferrari

Cheia din fibră de carbon a unui McLaren nu este doar super-ușoară, ci și elegantă. Designul minimalist, cu trei butoane, nu trebuie subestimat. La urma urmei, este cheia de intrare în paradis, la propriu sau la figurat, după cum te descurci la volan.

cheile de mașini
Cheie McLaren din fibră de carbon

O cheie de Aston Martin este decorată cu cristal. Desigur, nu oferă nicio funcționalitate specială, dar designul elegant o va face cu siguranță remarcată pe masă la restaurant. Nu vezi în fiecare zi așa ceva.

cheile de mașini
Cheie de Aston Martin decorată cu cristal

Nici cheia unui Koenigsegg nu oferă funcționalități ieșite din comun, dar va face, cu siguranță, o impresie puternică. Ca și mașina în sine, de altfel.

cheile de mașini
Cheie de Koenigsegg

Cheia unui BMW poate fi cel mai high-tech accesoriu de acest tip. Pe lângă un ecran color tactil pe care pot fi vizualizate diferite funcții și starea mașinii, această cheie permite (în anumite versiuni) manevrarea mașinii înainte și înapoi, pentru a ieși din spațiile de parcare înguste.

cheile de mașini
Cheie de BMW

Care sunt cheile de mașini înlocuite de o aplicație

Unele mașini nici măcar nu mai sunt dotate de producător cu chei pentru a permite accesul și pornirea mașinii. Ca și Tesla Model S din introducere, Volvo pune la dispoziția utilizatorilor o aplicație de mobil. Aceasta, împreună cu chip-ul NFC din telefon (același care permite plata securizată cu telefonul) va funcționa ca o cheie clasică cu telecomandă.

Chiar dacă aceste exemple pot face o impresie puternică, ele nu sunt prohibitiv de scumpe, cel puțin nu în raport cu valoarea mașinii. Totuși, nu putem să nu amintim că există și chei de mașină care costă cât un supercar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide