Cum să-ți vinzi mașina rapid fără să lași din preț

Autor: Cristian Agatie 27 iul. 2021 Utile

Când vine momentul să-ți schimbi mașina, cel mai greu este să dai mașina veche pentru un preț bun. Iată cum să-ți vinzi mașina rapid fără să lași din preț.

Intră în Galeria FOTO

Momentul despărțirii de mașina care te-as slujit, mai mult sau mai puțin credincioasă, timp de mulți ani, este unul dureros, dar necesar. Poate că ai mirosit reparațiile costisitoare care vor urma în curând. Sau poate că ai găsit „mașina visurilor tale”. Oricum ar fi, va trebui să vinzi mașina veche și, firesc, vrei să obții pe ea un preț cât mai bun.

Cum să-ți vinzi mașina rapid: 5 sfaturi pentru care ne vei mulțumi

Nu oricine este un as al vânzărilor, dar respectând câteva reguli de bază ai șansă să vinzi rapid mașina veche. Șansele tale cresc dacă ții cont de sfaturile noastre.

1. Rezolvă detaliile importante. Orice cumpărător va dori să verifice că toate sistemele mașinii, până la ultimul bec, funcționează ireproșabil. În plus, va inspecta cu ochi critic fiecare suprafață și fiecare detaliu, gata să ceară o reducere de preț pentru fiecare nod în papură. Prin urmare, merită să rezolvi preventiv toate micile probleme care pot să-ți strice vânzarea.

2. Mașina trebuie să fie curată ca lacrima. Prima impresie este decisivă. Dacă vei reuși să impresionezi cumpărătorul prin aspectul impecabil, acesta ar putea uita chiar și să verifice mașina la un mecanic. O mașină îngrijită dă încredere cumpărătorului.

3. Pune la punct istoricul de service. Cartea de service trebuie completată la zi cu toate operațiunile desfășurate, de la reviziile periodice la piesele înlocuite. Dacă ai uitat să pui ștampila pe cartea de service, merită să faci un drum pentru a cere o mențiune retroactivă. Dacă ai păstrat și facturile, cu atât mai bine.

4. Fă-le o ofertă prietenilor tăi. Este prima ta „piață” și cea mai bună, în special dacă aceștia te cunosc ca automobilist atent și meticulos. Cel mai apropiat lucru de asta este o reclamă în grupurile de pe Facebook în care activezi. Puțin marketing nu a stricat nimănui, așa că străduiește-te să compui un text creativ în care să scoți în evidență punctele tari ale mașinii.

5. Stabilește prețul corect. Nu-ți dorești să o dai prea ieftin, dar nici un preț prea mare nu este de dorit. Dacă prețul este mai mic decât media pieței vei atrage doar suspiciuni și atenția samsarilor, care își freacă deja mâinile cu gândul la profitul pe care-l vor face după ce o vor vinde mai scump, cu o cosmetizare minimă. Dacă prețul este prea mare vei avea mult de așteptat până vei găsi un cumpărător care să dea banii respectivi, asta dacă vei găsi vreodată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide