Cum se curăță corect jantele din aluminiu în 6 pași simpli

Autor: ProMotor 25 apr. 2020 Utile

Jantele de aluminiu sunt foarte sensibile la agenții corozivi, astfel că după ieșirea din iarnă acestea trebuie să beneficieze de o curățare atentă. Iată cum se curăță corect jantele din aluminiu în 6 pași simpli.

Intră în Galeria FOTO

Noroi, umezeală, materiale antiderapante sau pur și simplu praf de la plăcuțele de frână, jantele mașinii sunt expuse la mulți contaminanți care le poate afecta în timp. Întreținerea corectă a jantelor asigură o durată lungă de utilizare fără probleme, dar și un aspect plăcut mașinii.

Jantele din aliaj arată bine pe mașină, dar sunt mai sensibile decât corespondentele lor realizate din tablă de oțel. Specialiștii recomandă curățarea jantelor din aluminiu cel puțin de fiecare dată când se schimbă roțile sau anvelopele – asta ar însemna de două ori pe an, toamna și primăvara.

Mizeria care se acumulează pe jante este de multe ori foarte persistentă și poate fi înlăturată doar folosind produse speciale de curățare, precum și perii pentru jante. Roțile trebuie să fie reci atunci când începeți să le curățați – căldura poate afecta eficiența substanțelor de curățare.

Cum se curăță corect jantele din aluminiu: Indicații pas cu pas

Înainte de începerea operațiunii de curățare a jantelor, asigurați-vă că aveți la îndemână tot ce vă trebuie: substanța activă de curățare (spray sau pulverizator), perie de jante, cârpă de bumbac, găleată cu apă călduță.

1. Primul pas constă în îndepărtarea murdăriei grosiere. Aici este de ajutor un spălător cu jet sub presiune. Acest pas se poate rezolva și la o spălătorie auto.

2. Uscați jantele apoi aplicați substanța activă de curățare în cantitate suficientă pe toată suprafața jantei.

3. Așteptați conform instrucțiunilor substanței de curățare ca aceasta să acționeze asupra murdăriei.

4. Frecați conștiincios janta cu peria de jante. Pentru locurile înguste, mai greu accesibile, puteți folosi o periuță de dinți.

5. Îndepărtați mizeria și reziduurile de substanță activă cu cârpa din bumbac și apă călduță.

6. Sigilați jantele cu o substanță de protecție pentru jante. În cazul jantelor din tablă puteți renunța la acest pas.

Ce trebuie să știi despre substanța activă de curățare

Este important să folosiți o substanță activă de curățare potrivită tipului de jante pe care le curățați. Agenții acizi au o putere de curățare mare, dar pot să atace materialul. Mulți recomandă folosirea produselor de curățare casnice, așa cum sunt cele pentru aragaz. Nu încercați asta – jantele din aliaj sunt foarte sensibile, le puteți distruge iremediabil.

Cu puțin mai mulți bani investiți într-un produs de calitate, puteți să economisiți efort. Cele mai bune substanțe de curățare dizolvă de la sine murdăria persistentă dacă sunt lăsate să acționeze suficient.

sursa: Autobild.de

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Shutterstock



Comentarii
Inchide