Cum verifici dacă o maşină second hand este furată

Cum verifici dacă o maşină second hand este furată

Autor: ProMotor acum 1 an Utile

Dacă vrei să cumperi o maşină second-hand, indiferent dacă este sau nu înmatriculată în România, este bine pe lângă verificarea tehnică să verifici cu atenţie şi actele, dar şi dacă maşina figurează ca fiind furată.

Această verificare se poate face uşor, cu ajutorul seriei de şasiu (VIN).

În primul rând, trebuie verificat dacă maşina figurează ca fiind furată pe teritoriul României, iar dacă nu apelezi la raportele de verificare oferite de diverse companii, poţi face acest lucru accesând baza de date a Poliţiei la rubrica autovehicule furate – http://www.politiaromana.ro/ro/autovehicule-furate

Poţi căuta pe baza seriei de şasiu, a mărcii sau a categoriei de autovehicul.

Totodată, este bine să verifici şi dacă maşina figurează ca fiind furată în Europa, iar pentru această procedură poţi folosi o bază de date europeană, precum Stolencars24, care poate fi accesată aici.

În cazul vehiculelor care sunt sau au mai fost înmatriculate în România, recomandăm ca anterior tranzacţiei să solicitaţi Registrului Auto Român eliberarea certificatului de autenticitate. Refuzul vânzătorului de a merge la RAR ar trebui să-ţi trezească suspiciuni, informează Poliţia Române.  

 Comentarii
Inchide