De ce nu trebuie să-ţi laşi maşina la soare

De ce nu trebuie să-ţi laşi maşina la soare

Autor: ProMotor acum 10 luni Utile

În plină vară, cei mai mulţi şoferi îşi vor lăsa maşinile parcare la soare. Acest lucru poate să fie dăunător pentru maşină. La o expunere constantă la temperaturi de 32-35 de grade, anumite componente maşinii pot avea de suferit în timp.

Frânele

Furtunele de frână sunt extrem de vulnerabile la căldură, chiar dacă nu sunt expuse la soare, mai ales dacă maşina este veche.

Suspensiile

Suspensiile pe ulei au garnituri care etanşeizează camerele amortizorului, care crapă în timp de la căldură şi se dilată, iar uleiul hidraulic se va scurge.

Bordul

Expuerea directă la razele soarelui poate duce la crăpături.

Volanul

Dacă volanul este îmbrăcat în piele, aceasta se va deteriora mult mai repede dacă este expusă în mod prelungit la soare

Geamurile maşinii

Parbrizul are un strat protector invizibil. Dacă ne facem un obicei din a lăsa maşina în soare, acest strat va dispărea în timp, iar sticla se va mătui, devenind totodată şi vulnerabilă la praf, pietre şi insecte.

Electronică

Firele electrice sunt vulnerabile la căldură, iar dacă maşina este expusă constant la soare, vom constata cu surprindere că unele dintre acestea vor ceda în timp. Putem avea astfel surpriza extrem de neplăcută ca luminile de bord, sistemul electric de la geamuri sau aerul condiţionat să nu mai funcţioneze.

Sursă: Adevărul

 Comentarii
Inchide