Întreținerea accesoriilor auto în câțiva pași simpli

Autor: ProMotor 08 nov. 2019 Utile
Întreținerea accesoriilor auto în câțiva pași simpli

Mașina este o responsabilitate foarte mare pentru oricine. Dacă se dorește păstrarea unei valori cât mai mari a automobilului, timpul dedicat întreținerii trebuie să fie destul de mare. Atunci când vine vorba despre întreținere nu ne referim doar la revizia anuală, ci și la curățarea fiecărei piese și fiecărui accesoriu auto.

Nivelul de muncă dedicat întreținerii poate să difere în funcție de calitatea accesoriilor. Dacă se optează pentru accesorii auto de pe MaxyTuning.ro lucrurile sunt ceva mai simple, în condițiile în care produsele sunt de foarte buna calitate. În caz contrar, s-ar putea ca timpul destinat îngrijirii să fie mai mare.

Indiferent de ce magazin online de accesorii auto se alege însă, nu trebuie să se treacă peste următorii pași de întreținere.

Întreținerea exterioară a autovehiculului

Exteriorul este cel care crează prima impresie asupra mașinii. Trebuie să fie mereu curată și ferită de orice tip de zgârieturi. Desi mulți oameni aleg să își spele singuri mașina, este recomandat să se opteze pentru o spălare profesionala, în care să se folosească soluții de bună calitate, să se aplice o uscare corectă și să se folosească ceară. În general, mașina nu trebuie să fie spălată în bătaia directa a soarelui. De asemenea, nu trebuie să se folosească apă fierbinte sau suprafețe fierbinți pentru spălare.

Nu este suficienta spălarea, însă. Micile accesorii (jante, paravânturi auto dedicate, anvelope sau alte ornamente) trebuie să beneficieze de asemenea de toată atenția. Acestea pot fi curățate și în regim propriu, atâta vreme cât se găsește o soluție corectă pentru ele.

Mașina trebuie să fie spălată regulat, intervalul recomandat fiind de o săptămână. Practic, odată pe săptămână orice șofer trebuie să ajungă într-o spălătorie pentru o curățenie completă.

Întreținerea interioara a autovehiculului

La interior lucrurile sunt ceva mai complicate. Conform celor de la Maxytuning.ro, înainte de începerea curățării interioare trebuie să se facă un grafic în care să se regăsească toate accesoriile și toate elementele mașinii.

În principiu, este nevoie de o curățare săptămânală care să implice ștergerea suprafețelor solide de praf și curățarea covorașelor (sunt recomandate covorașe auto dedicate pe marcă și model) și o curățare în detaliu ce trebuie să aibă loc o dată pe lună.

Pentru interior, aspiratorul este cel mai bun prieten al oricărui proprietar de vehicul.

Sfaturi utile

  1. Este bine să se folosească doar produse de curățare de foarte bună calitate, care nu distrug materialele și sunt eficiente în îndepărtarea murdăriei;
  2. Este bine că o dată la 3 luni să se facă o inspecție serioasă a autovehiculului. Nu trebuie să se neglijeze zonele înguste, la care accesul este foarte dificil. Pentru acestea există accesorii speciale ale aspiratoarelor auto;
  3. Geamurile trebuie să fie spălate atât la interior, cât și la exterior;
  4. Din portbagaj nu trebuie să lipsească niciodată o trusă de iarnă, în care să existe soluții degivrante pentru curățarea geamului, lanțuri și lopată;
  5. După fiecare curățare este bine să se facă un rezumat al tuturor elementelor care au trecut prin proces. De multe ori se uită anumite accesorii, cum ar fi ștergătoarele.

Dacă nu respecți regulile de bază de întreținere a mașinii, riscurile sunt destul de mari. Aceasta va atrage multă murdărie și va ajunge să se deterioreze mult mai repede decât ți-ai dori să o facă. Acest lucru nu face altceva decât să ducă la devalorizare și chiar la îmbolnăvirea celor care își petrec mult timp în interiorul autovehiculului.

O mașină curată, cu accesorii de bună calitate și cu un miros plăcut este cea care poate genera adevărata plăcere a condusului.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide