Poliția informează: Cu ce viteză se poate circula pe prima bandă a autostrăzii?

Autor: Marius Vișan 09 iun. 2020 Utile

Seria postărilor informative de pe pagina de Facebook a Poliției Române continuă cu o mențiune privind viteza cu care se poate circula pe prima bandă a autostrăzii.

„Știați că și pe prima bandă a autostrăzii se poate merge cu viteza de 130 km/h? Foarte tare este că „merge” paralel cu a doua bandă, tot de pe autostradă. Acea bandă pe care se fac depășirile. Cât de tare! Nu-i așa? Apropo, prima bandă nu înseamnă banda de urgență! P.S.: Accidentele au scăzut cu 50% în această perioadă, comparativ cu anul trecut! Mulțumim pentru atenție și corectitudine!” se arată în postarea Poliției.

Imediat au apărut comentariile ironice

Postarea s-a viralizat rapid, și tot în scurt timp au apărut și comentariile ironice venite de la internauți:

– „Știați că prima bandă de pe A2, cam 45 de km, arată ca după bombardamentele din fosta Iugoslavie? Tare … nu-i așa?!” a comentat un utilizator al rețelei de socializare.

„Știați că prima bandă de multe ori este distrusă și plină de denivelări pentru că unii nu își fac treaba să întrețină drumul? Cât de tare! Nu-i așa? Și cât de tare te lovește când dai de o denivelare sau groapă pe prima bandă de pierzi controlul auto? Cât de tare! Nu-i așa? Cât de tare că in astfel de situații veniți voi după un incident de genul și spuneți > ! Nu-i așa ? Super tare frate…” a mai scris un alt internaut, nemulțumit de starea în care se află autostrăzile din țara noastră.

„Îți ies telescoapele prin capotă la ce gropi sunt”

Dacă în Codul Rutier se spune că viteza permisă pe autostradă este de 130 de km / h situația reală de pe șosele ne dovedește că din cauza gropilor, pe unele porțiuni de drum, nu se poate circula în siguranță la această viteză. „Nu apuci să ajungi la 130km / h și trebuie să ieși, sau dacă faceți referire la A. Soarelui, la 130 km / h îți ies telescoapele din flanșe prin capotă la ce gropi sunt”, a mai comentat un alt șofer.

Postarea Poliției Române

Ce prevede Codul Rutier

Codul rutier prevede că viteza maximă admisă în afara localităților pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puțin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obținerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociatia Pro Infrastructura / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide