Top 10 mașini cu kilometraje măsluite

Autor: Marius Vișan 09 iun. 2020 Știri auto

Kilometrajele măsluite devin o problemă și în Anglia. O analiză efectuată de site-ul englez autoexpress.co.uk pe aproximativ 2,5 milioane de vehicule a scos în evidență care sunt mașinile cărora li se modifică cel mai des kilometrajul. Analiza se referă strict la mașinile înmatriculate în Regatul Unit.

Britanicii au efectuat o analiză pe vehicule trecute printr-o baza de date a Guvernului și au stabilit că 160.430 de mașini (6,41 la sută) aveau discrepanțe de numărul de kilometri înregistrați.

Intră în galeria foto

Numărul de km diferă de la un model la altul. 13,6 la sută din cele 6.507 autoutilitare Vauxhall (Opel) Combo analizate prezentând discrepanțe la kilometraj, iar 12,99 la sută din cele 43.000 de exemplare Ford Transit au avut de asemenea rezultate contradictorii.

În ceea ce privește autoturismele, 11,71% din cele 7,531 de mașini BMW X5 analizate au prezentat discrepanțe de kilometri, Vauxhall (Opel) Vectra fiind următorul model pe listă (11,58%), pe când exemplarele Peugeot 206 reprezintă 11,38% din rezultatele negaive.

Cu 38,7 milioane de vehicule înmatriculate în Marea Britanie, această cercetare indică faptul că până la 2,48 milioane de mașini ar putea avea kilometrajele măsluite.

Top mașini cu kilometraje măsluite în UK

 

În Anglia este ilegală vânzarea unei mașini cu kilometrajul modificat

Există asociații engleze care cer interzicerea instrumentelor care permit modificarea kilometrajului, respectiv dispozitive care pot fi cumpărate online cu aproximativ 100 de lire sterline.

Consiliile locale au intentat doar 140 de procese penale pentru astfel de fapte în ultimii cinci ani. Acestea au responsabilitatea de a controla problema. Din cele 140 de urmăriri penale, doar 117 au condus la o condamnare, în jur de 1.300 de mașini fiind implicate în aceste cazuri.

Unul dintre motivele pentru care se recurge la aceasta practică ar fi condițiile pe care le impun firmele ce oferă credite auto. Ofertele de achiziții contractuale vin adesea cu limite de kilometri, iar fiecare kilometru suplimentar poate fi taxat. Acest lucru a determinat ca unii proprietari să apeleze la firme de „corecție a kilometrajului” care se oferă să dea înapoi kilometrajul pentru a evita penalitățile financiare, scrie Autoexpress.co.uk.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Netcarshow.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide