Se mai fac sau nu ore pentru școala de șoferi în acest moment, în România?

Autor: ProMotor 23 mart. 2020 Utile
Se mai fac sau nu ore pentru școala de șoferi în acest moment, în România?

Epidemia de COVID-19 a dat peste cap aproape toate firmele din România, iar în acest context am vrut să aflăm care este situația și în cadrul școlilor de șoferi din București.

Am sunat la câteva dintre cele mai importante școli auto și am aflat că orele de șofat încă se mai țin pentru cei care au început școala înainte de declararea stării de urgență în România.

Tarife „de criză”

De asemenea, și cei care vor să înceapă în această perioadă cursurile pentru obținerea permisului auto o pot face. Dosarele încă se pot depune, iar unele firme oferă chiar și reduceri de criză pentru perioada stării de urgență.

Este bine de știut că începând cu data de 17.03.2020, se suspendă activitatea de examinare pentru obținerea permisului de conducere, proba teoretică și proba practică, la nivel național, pentru o perioadă de 30 de zile, cu posibilitatea de prelungire în funcție de evoluția situației actuale.

Sfaturile autorităților

Pe de altă parte, autoritățile recomandă evitarea deplasărilor care nu sunt necesare, pentru a împiedica răspândirea coronavirului. De asemenea, se recomandă limitarea la maximum a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi strângerea mâinilor, dar și evitarea atingerii suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Oamenii sunt sfătuiți să păstreze o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți.

În cazul mașinilor de școală ar trebui dezinfectate zone precum volanul, bordul, manerele ușilor, schimbătorul, dar și orice alte zone care atinse frecvent în timpul condusului, înainte ca un nou cursant să înceapă ora de condus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide