Trei sfaturi pentru a evita conflictele în trafic. Recomandări pentru a-ți menține calmul la volan

Autor: Marius Vișan 25 aug. 2020 Utile
Trei sfaturi pentru a evita conflictele în trafic. Recomandări pentru a-ți menține calmul la volan

Cu toții am pățit asta. Să ne enervăm în trafic. Conducem liniștiți pe drumul nostru când cineva ne întrerupe, ne taie fața sau ne dă flashuri. Când se întâmplă lucruri de genul acesta, este firesc să ne enervăm sau chiar supărăm, dar unii oameni depășesc cu mult „supărarea” în răspunsurile lor și sunt gata să treacă la fapte.

Atunci când oamenii suferă de furie la volan, adesea ajung să devină un pericol pentru șoferii din jurul lor. Dacă ați suferit vreodată de așa ceva și v-ați străduit să vă controlați furia în timp ce conduceți, iată câteva sfaturi utile pentru a vă menține calmul.

Ascultă muzică calmantă

Dacă simțiți că sângele începe să clocotească atunci când sunteți pe drum, una dintre cele mai ușoare metode de a vă menține calmul este să puneți muzică liniștitoare.

Dacă există o melodie lentă care vă place în mod special, este și mai bine. Muzica poate avea un efect surprinzător de puternic asupra stării de spirit a oamenilor și este mult mai ușor să uiți de lucrurile care te înfurie atunci când asculți ceva care îți place.

Păstrează distanța față de un șofer agresiv

Dacă dai de un șofer care te enervează, atunci este bine să creezi spațiu între tine și el. Recomandăm întotdeauna cel puțin o distanță de două secunde în condiții bune de conducere. Acest lucru poate fi crescut până la 4 sau 8 în condiții mai periculoase (ploaie, zăpadă, noapte, etc.).

Indiferent dacă asta înseamnă să depășești un șofer cu probleme sau să încetinești pentru a-l lăsa să treacă, rezistă nevoii de a ajunge aproape de el și a-i spune / gesticula ce simți.

Evită contactul vizual cu celălalt șofer

Unul dintre motivele pentru care este atât de ușor să te enervezi în timp ce conduci este din cauza interacțiunilor impersonale cu alți șoferi. Nu numai că nu îi cunoaștem pe oamenii care ne înfurie, dar suntem separați de ei prin distanță, viteză și caroseriile mașinilor.

În situații tensionate evită contactul vizual cu el pentru că este mult mai greu să fii supărat pe cineva pe care nici măcar nu l-ai văzut la față.

În plus, a avea un contact vizual prelungit într-o situație tensionată este adesea interpretat ca o acțiune ostilă și poate determina declanșarea unei furii și mai mari.

În loc să intri în contact cu șoferi teribiliști, păstrează-ți ochii la drum și ignoră-i cât mai mult.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide