Mașina funerară cu care a fost transportată pe ultimul drum Regina Elisabeta a II-a

Autor: ProMotor 19 sept. 2022 virale auto

Regina Elisabeta a II-a a fost transportată într-un dric Jaguar personalizat despre care se spune că Regina însăși a ajutat la proiectarea lui.

În data de 19 septembrie, Regina Elisabeta a II-a a fost transportată la locul său de veci de la Castelul Windsor cu un Jaguar modificat.

Se crede că mașina funerară se bazează pe berlina Jaguar XJ din 2010 și se pare că a fost proiectată de Casa Regală și Jaguar Land Rover. Potrivit site-ului Express.co.uk, regina a fost consultată cu privire la planuri și a aprobat modelul final înainte de moartea sa.

Vehiculul a fost transformat și personalizat de Wilcox Limousines, care are sediul în Wigan.

Dricul cu care a fost transportată pe ultimul drum Regina Elisabeta a II-a poartă sigla Jaguar

Mașina funerară a fost folosită pentru prima dată pe 13 septembrie și a transportat sicriul reginei de la RAF Northolt la Palatul Buckingham.

Geamurile mari permit celor în doliu să vadă clar sicriul reginei atunci când acesta va face călătoria de la Westminster Abbey la Windsor. Partea superioară din sticlă transparentă este prevăzută cu spoturi pentru a ilumina sicriul.

Printre alte modificări se numără stâlpii mai subțiri ai acoperișului în comparație cu modelele standard și un acoperiș mai înalt. Dricul este finisat în nuanța Royal Claret, aceeași culoare cu cea a vehiculelor oficiale regale păstrate în Royal Mews.

Inscripțiile regală se regăsesc pe părțile laterale ale dricului

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: ”Corpul funerar a fost proiectat pentru a permite membrilor publicului să aibă o vedere clară a sicriului Majestății Sale în timp ce călătorește prin Londra și Windsor”.

În decursul timpului, Regina Elisabeta a II-a a fost văzută frecvent în mașini de la mărci precum Jaguar, Daimler și Land Rover.

Declarația celor de la compania Jaguar: ”Trecerea în neființă a Majestății Sale Regina i-a lăsat pe toți cei de la Jaguar Land Rover profund întristați, iar gândurile și condoleanțele noastre sunt alături de familia regală în aceste momente”.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=OuENY9sKTxQ

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captură video YouTube Sky News



Comentarii
Inchide