BMW M9 Roadster, imaginat de un român! FOTOGALERIE

Autor: Adrian Mihălţianu 17 apr. 2013 Concepte auto

Vă mai aduceţi aminte de Răzvan Radion? El ne-a delectat acum ceva timp cu un concept BMW numit M9… Ei bine, Răzvan revine tot cu un M9, dar de data asta e vorba de un roadster! Să-l lăsăm pe el să ne spună câteva cuvinte despre conceptul său:

„Chiar dacă acest concept poartă acelaşi nume cu cel precedent, am ales sa îi evoluez ideea de roadster de pe modelul anterior într-o altă manieră. Ştiu că două modele ce se numesc la fel ar trebui să şi arate la fel, cu mici diferenţe în funcţie de funcţionalitatea fiecăruia.

Consider însă că ar fi fost inutil să mă afirm cu un nou model în care de fapt decupăm sau secţionăm doar un plafon.

Acest concept păstrează doar şasiul şi proporţiile modelului de bază. În rest totul a fost reconstruit cu intenţia de a se apropia cât mai mult de modelele actuale, în special de cele ce deţin pachetul estetic M.

Probabil dacă s-ar ajunge vreodată la construcţia lui, mi s-ar părea eficient ca măcar partea decapotabilă să fie produsă din fibră de carbon, pentru a nu lua prea mult în greutate. Şi deoarece este compusă din multe segmente, ar putea deveni mai sensibilă în anumite situaţii, astfel încât şasiul va trebui să fie foarte rigid.

Pe partea de motorizare cred că un V8 ar fi mai mult decât suficient pentru scopul cu care o văd eu, o maşină confortabilă pentru drum lung.”

Cum vi se pare conceptul românului nostru? 🙂

Mai multe pe portofoliul virtual al lui Razvan Radion

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide