Deocamdată doar concept: Honda Civic Type-R, „diavolul” hot-hatch-urilor compacte. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 05 mart. 2014 Concepte auto

Noua Honda Civic Type-R a ieşit la încălzire pe circuit încă de la finalul lui 2013, când ne-a dezvăluit şi o mare noutate: adoptarea soluţiei turbo, în ciuda reticenţelor fanilor înfocaţi ai celebrului ”doi-zero” aspirat.

Ei bine, da, muchiile îi conferă maşinii mai multă agresivitate decât curbele ciudate

Prin urmare, ne aşteptam ca la Salonul Auto Geneva 2014 să vedem versiunea de serie a hot-hatch-ului japonez. Din păcate, japonezii mai tatonează terenul şi ne arată un concept Civic Tpye-R. Din fericire, rezultatul e de natură să ne dea pe spate. Fie de admiraţie, fie… din contră.

În primul rând, conceptul Civic Type-R vine cu o parte frontală modificată destul de mult faţă de a modelului de serie actual, curbele ciudate fiind înlocuite de muchii clare, subliniate de lumini de poziţie LED. Ba chiar putem risca să presupunem că astfel e anunţat şi un facelift al actualului Civic.

E clar, cine-şi va cumpăra aşa ceva va risca şi o exorcizare…

Ce frapează, însă, cu adevărat este partea din spate. Care pare de-a dreptul diavolească datorită imensului eleron dublu, pe care stopurile sunt prelinse într-un mod care aminteşte fără probleme de… coarnele de diavol.

Mai adăugăm teribilele evacuări, foarte agresiv plasate în cadrul difuzorului, precum şi fantele de aerisire din aripi, et voila, maşina arată super-agresiv. Din meniu nu lipsesc jantele racing şi garda la sol mult coborâtă, aşa încât nu ne miră că japonezii au vrut mai întâi să ne testeze reacţia printr-un concept.

Strângem semnături pentru transpunerea în serie a maşinii EXACT aşa!

Care e părerea voastră:

AR TREBUI SĂ ARATE LA FEL MODELUL DE SERIE CIVIC TYPE-R?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide