A treia generaţie Skoda Octavia RS a fost dezvăluită oficial

Autor: Iulian Dnistran 18 iul. 2013 Știri auto

Skoda Octavia 3 RS, cea mai puternică versiune a celei de-a treia generaţii a modelului Octavia, a fost dezvăluită oficial de către cehi. Conform companiei care face parte din grupul Volkswagen, noua Skoda Octavia RS este „cea mai rapidă Octavia de serie din istorie”.

Modelul va fi prezentat la Festivalul Vitezei de la Goodwood din luna iulie 2013 şi va fi disponibil, atunci când va ajunge la dealeri, în două variante de caroserie – berlină şi break – şi cu o selecţie de două motoare – unul pe benzină şi unul diesel.

În varianta pe benzină, Octavia 3 RS preia motorul de 2,0 litri TSI de pe Golf 7 GTI, care dezvoltă 220 CP şi permite un sprint de la zero până la 100 km/h în 6,8 secunde. În varianta diesel, modelul ceh primeşte motorul de 2,0 litri TDI de pe Golf 7 GTD, care produce 184 CP şi împinge maşina până la o viteză maximă de 232 km/h, în timp ce acceleraţia de la zero până la 100 km/h durează 8,1 secunde.

Dotările standard includ o cutie de viteze manuală cu şase trepte pentru ambele variante de caroserie, în timp ce cutia de viteze automată cu ambreiaj dublu DSG se va afla pe lista de opţiuni.

Pe lângă motoare mai puternice, Skoda Octavia 3 RS primeşte suspensie sport şi un diferenţial electronic pentru puntea din faţă, care ar trebui să limiteze subvirarea.

La exterior, „cea mai rapidă Octavia din istorie” are parte de câteva modificări de ordin stilistic, care au rolul de a o diferenţia de variantele normale. Printre ele se numără o nouă grilă a radiatorului, prize de aer în formă de fagure, bare de protecţie faţă-spate redesenate, un difuzor de aer negru integrat în spoilerul spate, un eleron pentru capota portbagajului, stopuri cu LED-uri şi faruri bi-xenon cu LED-uri integrate.

În interior există scaune sport, un volan sport îmbrăcat în piele, pedale din oţel inoxidabil şi plăci metalice pentru praguri, precum şi un panou de bord revizuit.

Noua Skoda Octavia RS va ajunge la dealerii din Europa începând cu luna august 2013.

Video Skoda Octavia RS:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide