Bosch va investi 120 de milioane de euro în România în 2013

Autor: Iulian Dnistran 23 mai 2013 Știri auto

Bosch va investi 120 de milioane de euro în două unităţi de producţie din România şi plănuieşte să angajeze peste 600 de oameni până la sfârşitul lui 2013. În data de 8 iunie a acestui an, compania va inaugura oficial fabrica din Blaj şi va demara producţia. Începerea producţiei pentru centrul din Cluj-Napoca este planificată pentru sfârşitul lui 2013.

Fabrica din Cluj-Napoca va fi responsabilă cu dezvoltarea şi producerea de unităţi electronice de comandă pentru autovehicule. Până la sfârşitul anului sunt prevăzute investiţii de 77 de milioane de euro pentru o construcţie care se va întinde pe o suprafaţă totală de circa 38.000 de metri pătraţi. În cadrul fabricii din Cluj-Napoca vor lucra, până la sfârşitul lui 2013, peste 300 de angajaţi. Peste jumătate dintre aceştia au fost deja angajaţi şi urmează în prezent un stagiu de pregătire în unul dintre centrele Bosch din afara României.

Centrul din Blaj a fost extins semnificativ, iar lucrările aferente şi investiţiile în utilajele de producţie au însumat circa 50 de milioane de euro. Începând cu luna iunie a anului 2013, la Blaj vor fi fabricaţi senzori de turaţie pentru sistemele de control al şasiului, dedicaţi industriei auto. Rolul acestor senzori este de a transmite către sistemul electronic de bord informaţii legate, de exemplu, de viteza de rotaţie a roţii, informaţii esenţiale pentru buna funcţionare a sistemelor de asistare, cum ar fi ABS şi ESP. Pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi vor fi create până la sfârşitul anului 2013 circa 300 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Bosch de la Blaj ajungând în total la 900. Divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscută şi ca Bosch Rexroth, a produs aici până în prezent tehnologie liniară folosită în ingineria mecanică.

În anul fiscal 2012 vânzările Grupului Bosch la nivel mondial au crescut cu 1,9 procente, ajungând la 52,5 miliarde de euro. Veniturile înainte de impozitare au fost de 2,8 miliarde de euro. Ţinând cont de evoluţia companiei din anul precedent, numărul angajaţilor Bosch a crescut uşor, cu 3.400 de persoane, astfel că în prezent compania are 305.900 de angajaţi. Grupul Bosch a alocat în 2012 circa 8 miliarde de euro pentru investiţii: 4,8 miliarde de euro pentru cercetare şi dezvoltare şi 3,2 miliarde de euro pentru investiţiile în active fixe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide