FOTO. 10 sfaturi care le vor face viaţa mai uşoară şoferilor iarna

Autor: Marius Vișan 19 ian. 2016 Știri auto

 

 

Pentru iarna care se află în plină desfăşurare, Jalopnik.com şi ProMotor îţi propun 10 sfaturi care să te ajute, pe tine şi pe maşina ta, să supravieţuieşti în condiţiile grele de afară. Poate că unii dintre voi deja le ştiţi, însă pentru începători aceste sfaturi vor fi binevenite.

1. Parchează maşina cu faţa în direcţia opusă viscolului

Este un truc simplu, dar cu rezultate uimitoare. Viteza vântului va face ca pe partea din faţă a maşinii să nu se depună zăpadă, iar astfel nu veţi mai fi nevoit să petreceţi prea mult timp cu degajarea zăpezii de pe maşina.

2. Ceruiţi maşina cu ceară profesională

Nimeni nu vrea să cureţe maşina când este frig afară, aşa că aplică peste ea, din timp, un strat gros de ceară. Aceasta va proteja împotriva coroziunii şi nu va permite formarea gheţii pe suprafaţa maşinii.

Citeşte şi 7 lucruri pe care să NU le faci la volan, pe polei şi gheaţă

Citeşte şi Cele mai bune lanţuri de zăpadă din lume – VIDEO

3. Pune greutate pe roţile care asigură tracţiunea

Dacă ai o maşină cu tracţiune pe spate, iar maşina este goală, pune în porbagaj, în drepul roţilor doi saci cu nisip. Aceştia vor pune presiune pe roţile care asigură tracţiunea, iar maşina nu va mai patina pe zăpadă.

4. Ridică ştergătoarele înainte de depunerea zăpezii

După ce ai ajuns acasă, ai parcat maşina şi ştii că urmează să ningă, ridică stegătoarele. Acest lucru îţi va uşura munca atunci când vei curăţa parbrizul. Dacă autoturismul are senzor de ploaie, asiguraţi-vă ca acesta nu este pe ON în permanenţă, în caz contrar, la punerea contactului ştergatoarele vor efectua o cursă completa şi lamela de guma va suferi de pe urma contactului cu gheaţa de pe parbriz.

Citeşte şi Ar trebui să fie un exemplu pentru şoferi, dar l-au prins cu numere false

Citeşte şi Cartea de identitate se schimbă! Apar rubrici noi, iar altele îşi schimbă denumirea

5. Aplică nisip pe suprafeţele îngheţate

Când pleci la drum e bine să ai la tine un săculeţ de nisip. În cazul în care nu ai de unde să faci rost de nisip poţi opri la un Pet Shop şi poţi cumpăra săculeţi cu nisip pentru pisici. Astfel, dacă intrii pe o porţiune alunecoasă şi nu te mai poţi deplasa din cazua gheaţii, aruncă nişte nisip şi vei obţine tracţiunea necesară pentru a urni maşina.

6. Foloseşte covoraşele all season

Dacă vrei să investeşti în maşina ta ia în considerare achiziţionarea unor preşuri all season. Aceste îţi vor proteja maşina de coroziune, ori de câte ori vei intra ud pe picioare. 

Citeşte şi Modificări la poliţa RCA. Decontare directă pentru şoferii care nu sunt vinovaţi de accident

Citeşte şi Cele mai ciudate reguli de circulaţie din lume. În SUA poţi transporta gorile, dar numai pe scaunul din dreapta

7. Izolează-ţi chederele cu spray cu silicon

La temperaturi foarte scăzute chederele de la uşi au nevoie de protecţie. Aplicarea peste chedere a unui strat de silicon le poate proteja de uzura care intevine după perioadele reci.

8. Ţine cont de direcţia în care plugurile imping zăpada

Trucul este valabil pentru cei care îşi parchează maşina pe drumurile cu sens unic. Dacă locuieşti de ceva vreme în zonă, şi ai observat direcţia în care este impinsă zapada atunci când se deszăpezeşte, ţine cont de asta, şi, când ai posibilitatea, parchează-ţi maşina pe partea opusă malului de zăpadă care se formează. Astfel nu va mai trebui să cureţi şi zăpada din drepul maşinii pentru a putea să ieşi.

Citeşte şi MAŞINI SH pe net. Câte dintre anunţuri sunt mincinoase, şi ce pot ascunde maşinile ”fără accident”

Citeşte şi VIDEO. Cum descui maşina dacă ai uitat cheile în contact

9. Tratament împotriva coroziunii pentru partea de sub maşină

S-a demonstrat, de-a lungul timpului, că protecţia anticorozivă prelungeşte considerabil viaţa maşinii. Cea mai expusă parte este cea de sub maşină. Prevenirea ruginii este mai convenabilă decât tratarea ei. Pe piaţă există o gamă de spray-uri pe care le puteţi aplica pe partea de sub maşină. Se recomandă aplicarea în straturi subţiri. De asemenea, o atenţie mare trebuie acordată pentru a nu se astupa canalele de drenaj.

 10. Husă pentru parbriz

După montarea unei astfel de huse nu vei mai fi nevoit să îţi petreci atât de mult timp cu curăţarea zăpezii şi a gheţii de pe parbriz. Are un sistem de prindere foarte simplu, şi poate fi montată/demontată cu uşurinţă. Se prinde în spaţiile dintre uşi şo parbriz, iar dimineaţa, când pleci la serviciu, le dai jos, le scuturi şi le arunci în portbagaj.

Citeşte şi FOTO. Psihologie inversată sau glumă? Anunţul anului: ”Vând hoit din 2004” 

Citeşte şi Mă duc unde vrea maşina mea

Citeşte şi GALERIE FOTO. ARO-ul lui Ceauşescu (B-01-PCR) este de vânzare. Află preţul şi detaliile tehnice ale maşinii

Citeşte şi 5 greşeli pe care le fac până şi cei mai experimentaţi şoferi

Citeşte şi Top 15 cele mai periculoase şosele din lume. GALERIE FOTO

Citeşte şi Pilotul automat reduce consumul? Dacă da, cu cât?

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Vlad MIRONESCU
Vlad MIRONESCU

Comentarii
Inchide