Şoferi Uber amendaţi cu câte 25.000 de lei – VIDEO

Autor: Marius Vișan 08 aug. 2016 Știri auto
Şoferi Uber amendaţi cu câte 25.000 de lei – VIDEO

 


În cursul nopţii trecute s-a consumat încă un episod din conflictul dintre şoferii de taxi şi Uber-işti. Clujust.ro informează că azi-noapte cei de la Uber au adus, în Cluj, peste 100 de şoferi parteneri din Bucureşti şi alte oraşe, pentru a acoperi cerere mare de maşini din timpul desfăşurării festivaluli Untold. 

Patru şoferi Uber au primit amenzi de câte 25.000 de lei şi le-au fost reţinute plăcuţele de înmatriculare pentru 6 luni în baza legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi şi în regim de închiriere.

Cel care a declanşat conflictul este un şofer Uber care a vorbit urât cu un taximetrist. Taximetristul nu s-a lăsat mai prejos şi şi-a chemat colegii în ajutor, iar împreună cu ei l-au blocat pe uber-ist. Şoferul agresat a sunat la Poliţie pentru a se plânge, iar în replică, mai mulţi taximetrişti s-au urcat ca şi clienţi în maşini conduse de şoferi Uber şi au făcut comenzi la adresa Secţiei 6 de Poliţie Cluj-Napoca. Când au coborât din maşini, au reclamat poliţiştilor că se efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, şoferii prinşi au replicat că-şi duc nişte prieteni cu maşina. Când au văzut că sunt amendaţi, şi-au sunat avocatul din Bucureşti.

”Au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane în regim de taxi fără autorizaţie. Ca măsură complementară, au fost reţinute certificatele de înmatriculare şi plăcuţele”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan, pentru Clujust.ro.

O mică parte din razia de aseară poate fi văzută în clipul de mai jos


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide