Duster pick-up cu 6 roţi şi Dacia limuzină, printre secretele Renault de la Titu!

Autor: Andrei Ştirbu 20 mai 2014 Concepte auto

Dacia a atins 5.000.000 de maşini produse de-a lungul istoriei sale de mai bine de jumătate de veac, iar maşina cu numărul onorific a fost un Duster. Iar maşina cu numărul 4.000.000 a fost tot un Duster. Dar astea sunt simple concidenţe care antrenează o legătură puternică între model şi brandul autohton. Chestiile concrete care fac (sau ar trebui să facă) orice român să zâmbească sunt reprezentate de milionul de unităţi fabricate până acum şi faptul că SUV-ul mioritic se bucură de succes pe oriunde ajunge. Nu trebuie să ne gândim cu ruşine că dacia a ajuns departe, iar Duster pare să fie, în momentul acesta, principalul motiv. 

Mai multe informaţii despre unde a ajuns Dacia (împreună cu Renault) şi ce şi-a propus de astăzi încolo vei afla într-un material viitor, căci aici vorbim doar despre Duster şi despre ce poate el să fie. Într-o vizită la Centrul Renault Technologie Roumaine de la Titu, din anul 2014, l-am descoperit în câteva ipostaze… inedite. 

Click aici pentru galeria foto

DUSTER AMBULANŢĂ / UNITATE DE POLIŢIE / VEHICUL MILITAR / UTILAJ DE DESZĂPEZIRE



 

Inginerii de la Centrul Tehnic Titu au pregătit câteva modele care să servească anumitor… cerinţe. În timp ce vehiculul militar şi maşina de poliţie au putut fi văzute în cadrul Paradei Militare de la 1 Decembrie, Dusterul ca echipaj de ambulanţă nu şi-a făcut apariţia public (cel puţin nu ne amintim noi să-l fi văzut vreodată). Ei bine, există şi este pregătit să înfrunte drumurile neprietenoase ale ţării pentru a ajuta lumea.

Nici de iarnă grea nu am avut parte (a fost mai bine decât anul trecut; mult mai bine), însă Duster poate fi echipat şi ca utilaj de deszăpezire, după cum prototipul de aici ne arată. A demonstrat nu doar nouă şi nu doar o dată că nu-i este frică de zăpadă (noi ne-am chinuit un pic şi l-am înfundat, totuşi), cu atât mai puţin cu cât are o lamă în faţă şi un dispozitiv care să împrăştie sarea în partea din spate. 

Click aici pentru galeria foto

Dă pagina pentru a vedea câteva Duster cu adevărat… speciale

Pagini: 1 2

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide