Audi RS Q3 – imagini şi informaţii oficiale

Autor: Dan Vache 21 feb. 2013 Prezentări

Familia RS a gamei Audi a va primi printre rândurile sale un nou membru, venit din lumea SUV-urilor compacte. Este vorba despre noul Audi RS Q3, care va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2013 din luna martie.

Din punct de vedere stilistic, varianta de serie a lui RS Q3 arată aproape la fel precum conceptul RS Q3, care a fost prezentat în 2012 la Salonul Auto Beijing. Schimbările sunt reprezentate de înlocuirea elementelor din fibră de carbon de la interior şi exterior cu elemente din aluminiu sau componente vopsite în negru.

O altă schimbare faţă de concept este scăderea puterii motorului pe benzină de 2,5 litri TFSi, de la 350 CP la 306 CP. Propulsorul cu cinci cilindri montat în varianta de serie a lui RS Q3 are un cuplu maxim de 420 Nm, obţinut între 1.500 rpm şi 5.200 rpm, şi e conectat la o cutie de viteze automată S tronic cu şapte trepte şi ambreiaj dublu, care trimite puterea către toate cele patru roţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală permanentă Quattro.

Potrivit germanilor, SUV-ul compact care poartă sigla RS e capabil să facă sprintul de la zero până la 100 km/h în 5,5 secunde şi să ajungă până la o viteză maximă de 250 km/h, limitată electronic, în timp ce consumul mixt teoretic e de 8,8 l/100 km.

Pentru a îmbunătăţi manevrabilitatea, inginerii au coborât garda la sol cu 25 mm, au montat bateria în portbagaj – pentru o mai bună distribuţie a greutăţii – şi au echipat maşina cu discuri de frână ventilate şi perforate pe faţă şi discuri mai mari pe spate, care sunt încetinite cu ajutorul unor etriere cu opt pistonaşe.

Mai mult, sistemul electronic de control al stabilităţii (ESC) e disponibil cu un mod sport, dar poate fi şi dezactivat în totalitate, iar pentru plecările de pe loc cât mai rapide, maşina a primit un sistem Launch Control.

Audi RS Q3 cântăreşte 1.730 kg şi vine cu o serie de tuşe stilistice care au rolul de a-l diferenţia de un Q3 standard, precum jante de 19 sau 20 de inci, bare longitudinale din aluminiu mat pe acoperiş, o grilă a radiatorului vopsită în negru lucios, spoiler faţă RS, un difuzor de aer în bara de protecţie spate şi un eleron pe capota portbagajului.

La interior, noul membru al familiei RS are parte de scaune sport îmbrăcate în piele şi Alcantara, cadrane de bord cu fundal gri, un volan cu baza dreaptă şi o mulţime de accesorii din aluminiu.

Audi RS Q3 va fi lansat la Salonul Auto Geneva 2013, iar preţurile vor începe, în Germania, de la 54.600 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide