Peugeot 208 GTi aniversează 30 de ani de GTi cu o ediţie destinată vitezomanilor. UPDATE

Autor: Iulian Dnistran 22 sept. 2014 Prezentări

Peugeot 208 GTi 30th Anniversary este numele ediţiei speciale care sărbătoreşte (ai ghicit) 30 de ani de la naşterea numelui Peugeot GTi. Bazat pe 208 GTi, motorul de 1,6 litri al hot hatch-ului vopsit în două culori primeşte un plus de 8 CP, ajungând acum la 208 CP, în vreme ce cuplul maxim creşte de la 275 Nm la 300 Nm.

Şi pentru că Peugeot are, totuşi, o istorie destul de bogată în lumea raliurilor, racheta de buzunar a primit şi un diferenţial cu alunecare limitată Torsen preluat de pe modelul RCZ R, precum şi o suspensie orientată ceva mai mult către sportivitate.

E mic şi rău. Foarte rău!

Micul Peugeot 208 GTi 30th Anniversary poate accelera de la zero până la 100 km/h în 6,5 secunde, ceea ce e… impresionant.

La capitolul design, ediţia specială vine la pachet cu un set de jante de 18 inci, praguri laterale noi, capace speciale pentru oglinzile laterale şi un eleron mai mare pentru uşa hayonului. Totodată, pe lângă combinaţia de culori negru/roşu din imagini, Peugeot a anunţat că va pune pe lista de dotări şi culorile Pearl White şi Ruby Red, cunoscute din istoria de motorsport a producătorului auto francez.

Lansarea va avea loc la Goodwood Festival of Speed 2014, după care va ajunge şi la Salonul Auto Paris 2014.

Update: Peugeot a publicat poze noi pe care le poţi vedea în galeria foto a acestui articol.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide