Cel mai tare Audi R8 tunat este al campionului X-Games, Jon Olsson

Autor: Laurenţiu Florescu 04 apr. 2012 Tuning auto

Reţeta pentru acest Audi R8 GT este simplă: se ia celebrul supercar din Ingolstadt, dotat cu motor V10 de 5,2 litri, şi se duce în „bucătaria” tunerului german PPI. Acolo este preparat cu multă grijă, după o reţetă secretă şi se serveşte cu multă fibră de carbon.

Produsul rezultat este un Audi R8 GT Razor, cu un design cel puţin diabolic. Reputatul schior Jon Olsson a apelat la compania de design auto PPI pentru a da noului său supercar un plus de personalitate, însă rezultatul a fost peste aşteptările clientului, după cum declară chiar Olsson.


Kitul exterior este în întregime din fibră de carbon, coborând astfel masa maşinii cu 250 kg. Bolidul lui Olsson se diferenţiază în primul rând prin imensul eleron, care are nu doar rol aerodinamic, ci şi de suport pentru cutia specială de schiuri. În plus, lărgirea excesivă a aripilor şi partea frontală demnă de Darth Vader fac din acest R8 un adevărat magnet în orice peisaj (mai ales unul hivernal).

Pachetul de performanţă Stasi creşte puterea motorului de la 560 CP la nu mai puţin de 710 CP, ceea ce ajută la îmbunătăţirea performanţelor dinamice mult peste modelul de serie. Din păcate, nu ştim timpul de acceleraţie de la 0 la 100 km/h şi nici viteza maximă.

De asemenea, şi preţul plătit de schior pentru teribilul Audi R8 GT rămâne o necunoscută, însă e destul de clar că vorbim de o sumă cu multe zerouri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide