Jaime Alguersuari – cel mai tânăr viitor pilot din F1

Autor: Cosmin Iordache 13 iul. 2009 Formula 1
Jaime Alguersuari – cel mai tânăr viitor pilot din F1

Pe lângă lupta la vârf, Marele Premiu al Ungariei va mai prezenta un punct de interes şi anume cum va performa cel mai tânăr debutant din istoria Formulei 1. Acesta este un spaniol, pe nume Jaime Alguersuari, care la momentul cursei pe Hungaroring va avea 19 ani şi 125 de zile. Acest pilot va debuta pe monopostul celor de la Torro Rosso, luându-i locul în cockpit lui Sebastian Bourdais. Francezul a avut o primă jumătate de sezon dezamăgitoare şi se pare că nu va mai continua cu cei de la Torro Rosso.

Înlocuitorul său, deşi aparent necunoscut, este campionul Red Bull în Formula 3 britanică. Trecerea timpurie în Formula 1 ar putea fi justificată de posibilitatea rodării tânărului pilot în perspectiva  unei participării mai consistente din 2010. De asemenea, în spatele spaniolului se află compania iberică petrolieră Repsol, sponsor ai lui Alguersuari şi potenţiali parteneri ai echipei de Formula 1 Torro Rosso.

Precedentul cel mai tânăr debutant a fost Mike Thackwell, 19 ani şi 182 de zile, care a pilotat pentru Tyrell în Marele Premiu al Canadei în 1980. Acesta nu a apucat însă să termine cursa fiind descalificat, cel mai tânăr pilot care a şi terminat o cursă fiind Ricardo Rodriguez pilot Ferrari la Marele Premiu al Italiei din 1961.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide