Max Mosley rămâne preşedintele FIA

Autor: Dan Vache 04 iun. 2008 Formula 1
Max Mosley rămâne preşedintele FIA

După ce Max Mosley a fost implicat în scandalul monstru pe teme sexualo-naziste, toată lumea se aştepta ca preşedintele FIA să facă gestul de onoare de a demisiona. Chiar şi Bernie Ecclestone, apropiat al lui Mosley, a declarat recent că i-a sugerat acestuia să îşi dea demisia înainte ca FIA să îi retragă titulatura.

Însă la adunarea FIA de marţi, Max Mosley a avut mai mult de jumătate dintre participanţi de partea lui: din cei 169 de membri, 103 şi-au exrpimat încrederea în actualul preşedinte FIA, 55 au votat pentru excluderea lui, iar 11 s-au abţinut. Astfel, până la anul, Max Mosley rămâne preşedinte FIA.

Acest lucru a atras după sine declaraţii ale celor mai înalte organisme din domeniul auto. ADAC (Germania) se pregăteşte pentru boicotarea acţiunilor FIA, fiind foarte surprinsă de decizia comitetului FIA. De asemenea, Asociaţia Automobiliştilor Americani (AAA – corespondentul ADAC în USA) se pregăteşte pentru a urma exemplul nemţilor.

Se pare că acest scandal dă startul vântului schimbării în ce priveşte politica FIA, perioada următoare urmând a fi plină de surprize.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide