Cum ar arăta o cursă de Formula 1 din 1934 dacă ar fi fotografiată azi

Autor: Iulian Dnistran 25 nov. 2014 Formula 1

După doi ani de muncă, Mercedes-Benz, fotograful Jan Rambousek şi studioul Playground au publicat poate cele mai frumoase fotografii făcute vreodată cu legendarele monoposturi de Formula 1 Mercedes-Benz care au căpătat porecla de Săgeţile Argintii (Silver Arrows).

Fotograful s-a folosit de schiţe vechi, poze (puţine) făcute în 1934 şi a pus în scenă mai mulţi actori îmbrăcaţi în haine potrivite perioadei de dinainte de cel de-al Doilea Război Mondial. Apoi au urmat foarte multe ore pe calculator, unde s-au recreat virtual toate detaliile posibile şi imposibile – de la publicul din tribune şi până la camioanele de asistenţă (da, existau camioane de asistenţă în 1934).

Din toată seria de poze, preferata mea este cu siguranţă cea în care un monopost Ferrari scapă de sub control fiindcă a rămas fără un cauciuc, iar din spate vin două Silver Arrow-uri.

Porecla Săgeţilor Argintii vine de la culoarea panourilor de caroserie din aluminiu, iar povestea este cât se poate de interesantă şi de relevantă pentru lumea curselor din anii ’30. Înaintea Marelui Premiu al Germaniei din 1934, Alfred Neubauer, şeful echipei Mercedes-Benz, a luat o decizie de moment pentru ca monoposturile sale să se încadreze în limita de greutate de 750 kg: să se dea jos vopseaua de pe caroserie.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide