Tuning: Camionetă Volkswagen Caddy preparată pentru drifturi

Autor: Tudor Rus 16 mai 2013 Tuning auto

Se pot găsi o sumedenie de utilizări pentru un Volkswagen Caddy Pick-up, însă doar cei cu adevărat inventivi o pot transforma într-o maşinărie de drifting. Este şi cazul unui suedez pe nume Viktor, care a fost ajutat de băieţii de la Japcrap Bombsquad Stockholm să construiască un vehicul pentru care tot ce primează este distracţia pe circuit.

Cei de la Speedhunters au stat de vorbă cu proprietarul camionetei şi au aflat câteva lucruri interesante despre maşină. Cum maşinile japoneze au o reputaţie solidă în domeniul driftingului, Viktor a montat pe Caddy un motor de Toyota: 1JZ de 2.492 cc, produs între anii 1990 şi 2007 de constructorul japonez.

Iar elementele împrumutate de la Toyota nu se opresc aici. Pentru ochiul neformat, maşina nu este altceva decât un VW Caddy cu evacuările ieşite prin lateral. Însă partea frontală vine de la o Toyota Soarer şi se potriveşte perfect cu sunetul produs de cei şase cilindri în linie care „cântă” în voie, ajutaţi şi de lipsa capotei.

Maşina a mai primit şi un set de jante OZ Racing Futura de 17 inci iar interiorul a fost puternic simplificat şi dotat cu un volan sport, scaune sport şi roll-cage. Viktor spune că încă lucrează la maşină, însă noi vă putem arăta cum arată ea în momentul de faţă, prin imaginile din galeria foto de mai sus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide