Ce este Volkswagen ID GTX și când ajunge pe piață?

Autor: Promotor 13 dec. 2019 Știri auto

Volkswagen ID GTX este asul din mâneca nemților, care plănuiesc o subdivizie de performanță cu emisii zero, pe care o vor lansa în viitorul apropiat. Primul model din noua familie va fi o versiune coupe a SUV-ului ID.4, scriu britanicii de la Autocar, citând persoane din cadrul companiei.

Noul model s-ar putea numi Volkswagen ID 5 GTX și va veni pe lume ca versiune de performanță a viitorului SUV ID. 4, pe care constructorul german îl va dezvălui, cel mai proababil, anul viitor. Aceasta va da startul în cursa modelelor performante ID.

Nemții au înregistrat deja denumirea GTX, care vine astfel în completarea nomenclaturii folosite de Volkswagen pentru modelele performante: GTI, GTD și GTE. Litera X este o aluzie la sistemul de tracțiune integrală cu care vor fi echipate modelele. Pentru noua gamă, Volkswagen pregătește un sistem de propulsie cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre punți.

Cei de la Autocar scriu că modelul este deja în lucru la centrul de Cercetare și Dezvoltare de la Braunschwig, Germania. Volkswagen ID.4 GTX este programat să-și facă apariția la începutul anului 2021.

O altă versiune de performanță luată în calcul de nemți pentru familia ID va fi ID R. Hatchback-ul ID.3 va fi disponibil și în această versiune, anunță englezii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide