Două mașini Tesla au salvat opt vieți. Altfel ar fi intrat în plin într-o copac căzut pe șosea

Autor: ProMotor 20 feb. 2020 Știri auto

Două mașini Tesla Model X i-au salvat pe cei aflați la bord. Cele două rulau pe Autopilot când sistemul a detectat un obstacol și a frânat. Era vorba despre un stejar căzut peste șosea.

Galerie foto

Cei aflați la volan susțin că sistemul Autopilot a aplicat frânarea înainte ca ei să poată reacționa, salvându-i astfel pe ei și pe familiile lor de la un impact devastator. Mașinile au lovit copacul după frânare, când viteza era deja redusă și nicio persoană dintre cele opt aflate în cele două SUV-uri electrice nu a suferit răni grave.

Incidentul a avut loc în Dorset, sud-estul Angliei, acolo unde furtuna Dennis a făcut ravagii. Laurence Sanderson conducea un Model X, iar la bord se aflau și soția, și cei trei copii ai săi. Un stejar uriaș s-a prăbușit peste șosea, iar șoferul nu a avut timp să reacționeze. Mașina a reacționat în locul său.

“O secundă a lipsit să fim striviți. Fără dubii, mașina ne-a salvat viața. Altfel am fi fost uciși”, povestește Sanderson. Doar soția s-a ales cu câteva vânătăi.

Din sensul opus, venea Josh Whitelock, în vârstă de 31 de ani, la volanul unei alte Tesla Model X, însoțit de iubita sa și de mama acesteia. Toți trei au scăpat teferi și nevătămați.

“Eram pe Autopilot, mergeam către casă, când am văzut o scânteie pe un cablu de electricitate și un copac uriaș prăbușindu-se. Ne-am oprit brusc. S-a auzit o trosnitură puternică, apoi sunetul de fiare lovite”, povestește Whitelock. “Este un miracol că am supraviețuit cu toții. Am vrut să văd ce face șoferul de pe partea cealaltă a copacului. Când am văzut portiera Falcon, nu mi-a venit să cred!”

Poveștile cu final fericit vin la doar câteva zile după ce ancheta privind moartea unui inginer de la Apple a arătat că acesta raportase, în repetate rânduri, erori ale sistemului Autopilot. În martie 2018, mașina acestuia a lovit în plin o barieră din beton, care despărțea cele două sensuri ale unei autostrăzi. Șoferul a suferit răni grave și a murit câteva zile mai târziu, la spital.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Twitter



Comentarii
Inchide