Cum pot fi păcălite mașinile Tesla de o bucată de bandă izolatoare – VIDEO

Autor: ProMotor 19 feb. 2020 Mașini electrice

O bucată mică de bandă neagră poate deruta sistemul de bord al mașinilor Tesla.

Mașinile Tesla pot fi păcălite să accelereze singure până la viteze mai mari decât permit indicatoarele rutiere, prin simpla lipire a unei bucăți de bandă izolatoare pe indicator.

Cercetătorii de la McAfee au reușit să păcălească astfel două mașini Tesla Model S. Ei au făcut un experiment într-o parcare din Anglia.

Au luat un indicator ce afișează viteza de 35 de mile pe oră (aproximativ 56 de km/h) și au lipit în dreputl cifrei 3 o bucată de bandă neagră. Deși pentru ochiul uman este evident că acolo se află cifra 3, camera mașini vede cifra 8 și transmite mașinii să se deplaseze cu 85 de mile pe oră (aproximativ 136 de km/h).

În demonstrația făcută de englezi se poate vedea cum mașina identifică viteza de pe indicator și accelerează, deși în parcare nu se recomandă o astfel de viteză.

VIDEO

Tesla poate fi păcălită să meargă mai repede datorită sistemului Aware Cruise Control și funcției Speed Assist, care folosește o cameră pentru a citi indicatoarele de viteză.

Echipa McAfee a prezentat rezultatele atât Tesla cât și firmei Mobil Eye, care produce camerele de filmat. Tesla a refuzat să comenteze cercetările, în timp ce MobilEye a declarat că versiunile mai noi ale camerelor video nu au această problema.

Experimentul demonstrează că există mici ajustări care trebuie făcute în această industrie până când să ne putem baza pe mașinile care se vor conduce singure.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: thesun.co.uk



Comentarii
Inchide