Noul Volkswagen Arteon fastback și, în premieră, Shooting Brake

Autor: Elena Luchian 24 iun. 2020 MASINI NOI

Noul Volkswgen Arteon este aici. În premieră, modelul primește și versiune Shooting Brake. Nemții aduc în gamă și un plug-in hybrid.

GALERIE FOTO

Volkswagen Arteon primește faruri cu o semnătură luminoasă nouă, lamele cromate și prize de aer noi, așa cum am putut observa și în fotografiile ajunse din greșeală pe un site din China.

Fastback-ul și noul Shooting Brake sunt identice până la montantul central. De acolo, fastback-ul primește liniile de coupe care îi asigură designul dinamic. La Shooting Brake, profilul continuă cu acoperișul alungit, cu linie descendentă, cu o lunetă înclinată și cu un look al părții posterioare robust.

Mai multe premiere în gama Volkswagen Arteon

Vine în gama Arteon, în premieră, și versiunea eHybrid, cu sistem de propulsie plug-in hybrid cu 218 cai putere. Volkswagen dezvăluie din start și vârful de gamă Arteon R cu R-Performance Torque Vectoring pentru un comportament mai dinamic. Nemții îi trec în cont 320 de cai putere.

Arteon urmează conceptul practic care l-a consacrat încă de la apariția modelului, în 2017. Construit pe platform MQB a Grupului Volkswagen, modelul oferă spațiu generos pentru genunchii celor care iau loc pe bancheta din spate (1.016 milimetri), dar și la cap, în ciuda liniei descendente a plafonului.

Noul Volkswagen Arteon Shooting Brake pune la dispoziția ocupanților 565 de litri pentru bagaje (563 de litri în cazul versiunii fastback). Rabatarea banchetei asimetrice crește volumul până la 1.632 de litri (1.557 litri pentru fastback). Pot fi încărcate acolo și obiecte lungi de până la 2.090 de milimetri.

Modelul este echipat acum și cu noi sisteme de asistență. Pe listă se regăsește Travel Assist, funcția de rulare semi-autonomă, care este activă până la viteze de 210 km/h. Această funcție integrează și cruise control adaptiv, care adaptează viteza în funcție de limitele de viteză din zone, intersecții, sensuri giratorii și viraje. Lane Assist, Autonomous Emergency Braking Front Assist cu sistem de detectare a pietonilor și camera pentru marșarier cu vedere la 170 de grade sunt, de asemenea, disponibile.

Noul Volkswagen Arteon are o cabină premium

Cabina modelului amplifică senzația de premium. Apare acolo un instrumentar de bord cu grafică nouă. Nou este și volanul multifuncțional care permite control tactil al diverselor sisteme ale mașinii.

Pot fi comandate contra cost un sistem audio Harman/Kardon și lumina ambientală cu până la 30 de culori.

Cu noul Volkswagen Arteon Shooting Brake, nemții își pun în aplicare planul conform căruia intenționează să lanseze, anul acesta, nu mai puțin de 34 de modele noi, la nivel global.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide