Doi polițiști surprinși la curse cu mașinile de poliție. Făceau liniuțe!

Autor: David Andrei 09 iul. 2020 Știri auto

Doi polițiști au fost surprinși la curse cu mașinile de poliție. În imagini se pot vedea autospecialele cu girofarul pornit.

GALERIE FOTO

Oamenii legii încalcă legea. Doi polițiști au fost surprinși participând la curse tip drag cu mașinile de poliție, la un eveniment care a avut loc în Grand Prarie, Texas. Cei au concurat unul împotriva celuilalt spre amuzamentul unui număr mare de spectatori.

Ambele mașini sunt unități Dodge Charger, aflate în serviciul poliției texane. Autoritățile au anunțat că participarea celor doi într-o astfel de cursă nu a fost autorizată.

Cursa la care participă polițiștii în Texas este una legală, organizată pe un circuit special. Dar alinierea celor două mașini de poliție la start nu a fost pe placul superiorilor celor doi polițiști, care fac acum subiectul unei anchete interne.

Imaginile au devenit virale. În filmare se poate observa cum cele două autospeciale de poliție iau startul în cursă. Ambele au semnalele luminoase în funcțiune.

Polițiștii acuză că sunt victimele unei campanii de denigrare, care continuă după ce un bărbat de culoare, George Floyd, a murit în timpul unei arestări. Incidentul a declanșat un val de proteste la nivel mondial.

Despre mașinile de poliție care au făcut liniuțe în Texas

Poliția din Texas are la dispoziție mașini Dodge Charger Pursuit, cu motoare Pentastar V6 de 3,6 litri și tracțiune spate sau cu motoare Hemi V8 de 5,7 litri și tracțiune integrală.

Versiunea de bază cu motor V6 dezvoltă 295 de cai putere și un cuplu maxim de 352 Nm. În contul versiunii cu motor V8, Dodge trece 375 de cai putere și 535 Nm.

Ambele au portiere blindate, dar și un sistem special pentru protecția polițiștilor aflați la bord, care poartă denumirea Officer Protection Package. Atunci când sistemul, bazat pe camera și senzori, detectează mișcare în apropiere, acesta declanșează o alarmă, ridică geamurile deschise, blochează portierele și imaginile captate de cameră sunt redate pe ecranul tactil de 12,1 inci din consola centrală.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide