Primele imagini oficiale cu ID.4, primul SUV full electric Volkswagen

Autor: Marius Vișan 27 aug. 2020 Concepte auto

ID.4 este primul SUV complet electric de la Volkswagen, acesta urmând a fi prezentat online pe fondul pandemiei. ID.4 va fi constuit pe platforma MEB și va fi lansat în acest an, călcându-i pe urme predecesorului ID.3.

Asemenea modelului ID.3, și ID.4 va intra pe piață drept un autovehicul fără amprentă de carbon. Modelul va fi produs și comercializat în Europa, China și SUA.

Inițial, ID.4 va fi lansat cu tracțiune spate, varianta cu tracțiune integrală urmând a fi lansată ulterior. Bateria prevăzută cu o capacitate mare de voltaj va fi amplasată aproape de partea centrală a caroseriei pentru a crea un centru jos de gravitație și o optimizare a dinamicii de condus, alături de o punte extrem de echilibrată.

Volkswagen ID.4 va avea o autonomie de 500 de km

Așa cum este cazul altor modele dezvoltate pe platforma MEB, ID.4 oferă spațiu generos la interior datorită componentelor și tehnologiei electrice care o definesc. Afișajul digital va putea fi controlat prin atingere sau voce.

Pentru Volkswagen, ID.3 și ID.4 sunt piloni importanți și de referință în ceea ce privește obiectivul de a deveni un brand fără amprentă de carbon până în 2050, în linie cu acordul de mediu de la Paris.

Până în 2025, Volkswagen a început să ia măsurile necesare pentru reducerea cu o treime a emisiilor de carbon la nivelul flotei de autovehicule. În prezent, Volkswagen investește peste un miliard de euro pentru dezvoltarea gamei electrice oferind, de asemenea, un număr tot mai mare de modele hibride. Atât motorizările pe propulsie electrică, cât și versiunile plug-in hibride, produse deja la scară largă pe modelul Golf, vor contribui masiv la reducerea emisiilor în viitor.

Intră în Galeria Foto

Noi imagini cu ID.4, primul SUV full electric Volkswagen

Alte modele noi Volkswagen electrificate

Acesta este motivul pentru care lansarea online ID.4 va fi și despre noile modele hibride, precum noul Touareg R4. Așadar, impunătorul Touareg va fi alimentat, de asemenea, de un sistem hibrid eficient. Alianța dintre un motor electric care dezvoltă 100 kW (136 CP) și un motor turbo pe bezină V6 (TSI) care dezvoltă 250 kW (340 CP) se concretizează într-un sistem care va dezvolta o putere impresionantă de 340 kW (462 CP). Capacitatea bateriei de pe noul Touareg R a fost concepută astfel încât să ruleze zilnic cu zero emisii, la o viteză maximă de 140 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...

Sursa foto: Volkswagen


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide