Ministrul Transporturilor a făcut anunțul. Când va începe să circule trenul pe ruta aeroport – Gara de Nord?

Autor: Elena Luchian 04 nov. 2020 Știri auto

Trenul care face legătura între Aeroportul Internațional Henri Coandă și Gara de Nord va putea transporta în curând călători. Când se va întâmpla acest lucru?

GALERIE FOTO

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a făcut anunțul. Garniturile de tren vor transporta călători între aeroport și centrul Capitalei începând cu data de 12 noiembrie. Aceștia vor ajunge la destinație între 15 și 17 minute.

Ruta dintre aeroport și Gara de Nord acoperă 19,5 kilometri dintre care 7,8 kilometri de linie dublă.

Ruta este supusă, la această oră, testelor dinamice. Ministrul Transporturilor etimează că recepția va avea loc între 2 și 4 decembrie.

Intervalul la care trenurile vor ajunge în stații va fi stabilit în funcție de numărul de operatori care vor avea garnituri de tren pe acest traseu. La această oră se discută despre sosirea trenurilor la fiecare 50 de minute.

“Mi se pare extrem de mult 50 de minute ]ntre dou[ curse. CFR SA așteaptă oferte, așteaptă solicitări pentru trasee din partea operatorilor. Înțeleg că sunt deja solicitări și de la stat, și de la privat. Cu cât mai mulți, cu atât mai bine”, susține Lucian Bode.

Tot pe 12 decembrie va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor.

Lina de cale ferată dintre aeroport și Gara de Nord în cifre

  • Este singura linie de cale ferată construită după anul 1984;
  • Structura cuprinde un sector de cale ferată simplă pe o lungime de 2,95 kilometri cu trei podețe, un viaduct de 1,52 de kilometri cu 3777 de pile și o culee, care traversează Drumul Național 1 și o stație dublă la Terminalul T1.
  • Valoarea contractului este de 398,1 milioane de lei. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene nerambursabile.
  • Linia de cale ferată ar fi trebuit finalizată până la debutul Campionatului European Fotbal 2020, programat pentru vara trecută și amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide