10 accesorii inutile pe care șoferii le montează pe mașinile lor

Autor: George Cristea 19 feb. 2021 Știri auto

Mulți șoferi încearcă să-și pună amprenta personală asupra mașinii, dar asta nu are întotdeauna efectul scontat. Iată cele mai inutile accesorii pe care șoferii le montează pe mașinile lor, în opinia specialiștilor de la RAR.

Intră în Galeria FOTO

De la gene pentru faruri la cimitire întregi de cruciulițe atârnate de parbriz, inspectorii RAR le-au văzut pe toate, putem spune. Unele atât de neinspirate, încât bieții oameni s-au simțit datori să atragă atenția că cele mai multe sunt inutile, iar unele sunt de-a dreptul periculoase.

„Observăm că unii șoferi fac o adevărată pasiune pentru accesorizarea inutilă a autovehiculelor, iar unii dau dovadă de multă inventivitate. Dacă ar exista o expoziție dedicată mașinilor „împopoțonate”, probabil am vedea o adevărată paradă a huselor pufoase pentru volan”, se arată într-o postare pe Facebook a Registrului Auto Român. Reprezentanții instituției recomandă ca alegerea accesoriilor să se facă astfel încât acestea să nu distragă atenția șoferului în timpul condusului și să nu-i obstrucționeze vizibilitatea sau manevrele.

Printre cele mai inutile, dar și dăunătoare accesorii montate de șoferi pe mașinile lor, inspectorii RAR au identificat husele pufoase pentru volan, sistemele audio exagerate, genele false dar și celebrele coarne de ren pe care șoferii le folosesc în exces în preajma sărbătorilor de iarnă.

Accesorii inutile pe care le montează șoferii: Unele pot fi periculoase

1. Huse pentru volan
Accesoriu foarte popular în special printre șoferii profesioniști. Acestea se pot agăța în inele în timpul manevrelor sau pot aluneca de pe volan, punând în pericol siguranța traficului.

2. Luminile ambientale excesive
Orice instalație de iluminat ambiental montată aftermarket poate fi periculoasă, putând afecta vizibilitatea și concentrarea celui de la volan.

3. Cruciulițe, brăduți, jucării de pluș 
Blochează vizibilitatea și afectează siguranța manevrelor. De altfel, folosirea acestora este sancționată de lege, iar polițistul va aplica o amendă substanțială în acest caz.

4. Sisteme video și audio exagerate
Să te uiți la un video în mașină e cool, dar nu li dacă distrage atenția șoferului în timpul mersului. Pericol de moarte!

5. Jante iluminate și alte lumini inspirate din Need For Speed
Nu arată bine, nu sunt utile, îi deranjează pe ceilalți participanți la trafic. În plus, modificarea instalației electrice a mașinii este periculoasă.

6. Elemente de caroserie false
Eleroane, spoilere și alte ornamente dau un aspect fioros mașinii, dar de fapt afectează aerodinamica mașinii. În cazul în care se desprind pot cauza daune.

7. Preșuri și pedale din aluminiu
Sunt alunecoase și pot afecta acționarea corectă și eficientă a pedalelor într-o situație de urgență.

8. Capace ornamentale pentru etrierii de frână
Inutil și în măsură să afecteze funcționarea sistemului de frânare, împiedicând răcirea corespunzătoare a etrierilor.

9. Coarne și nas de ren
Nu mai sunt de mult amuzante. În plus, dacă sunt iluminate sunt chiar ilegale.

10. Gene false pentru faruri
Fără efect pentru siguranța circulației, dar cu un efect estetic îndoielnic. În plus, sunt greu de curățat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook/Registrul Auto Român; Shutterstock; Promotor



Comentarii
Inchide