VIDEO: Cum rezistă o Toyota Land Cruiser 300 blindată în timpul unor teste balistice

Autor: Mihai Morcovescu 16 iun. 2022 Știri auto

Lumea periculoasă în care trăim i-a făcut pe unii oameni să opteze pentru mașini blindate, iar una dintre ele este Toyota Land Cruiser 300. Specialiștii de la INKAS tocmai au anunțat că SUV-ul japonez a primit certificarea VPAM VR7. Este vorba despre un standard european de rezistență balistică pentru vehicule, care este folosit în țări precum Germania, Franța sau Marea Britanie.

Certificare VPAM VR7 de rezistență balistică pentru autovehicule

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

VPAM este un standard european de rezistență balistică pentru autovehicule. Acesta este folosit în țări precum Germania, Franța și Marea Britanie. Indicativul de protecție balistică VR7 certifică faptul că automobilul oferă pasagerilor protecție în cazul atacurilor de orice fel.

În plus, INKAS a obținut și o certificare de Nivel 2 STANAG4569. Este vorba despre un standard NATO pentru protecția ocupanților din vehicule blindate ușoare împotriva atacurilor cu explozibili foarte puternici ca TNT (n.n. – Trinitrotoluen).

Acest Toyota Land Cruiser 300 blindat a fost supus la mai multe teste balistice. Unele dintre ele au fost extrem de violente. Cu toate acestea, mașina a rezistat cu brio la asaltul cu peste 780 de cartușe de diferite calibre. Nici în urma atacurilor cu șase grenade la nivelul plafonului, cu patru grenade sub caroserie, cu două mine terestre și cu TNT nu s-a putut pătrunde în cabină.

În ciuda faptului că dispune de o mulțime de elemente de protecție suplimentare, habitaclul SUV-ului nipon este confortabil și spațios. Singurul detaliu exterior care trădează faptul că avem de-a face cu o mașină blindată îl reprezintă trapa de evacuare de pe plafon.

Mașina are un blindaj marca INKAS, iar unele panouri ale caroseriei au fost reconstruite de la zero. Blindajul oferă protecție perimetrală completă a cabinei și geamuri antiglonț multistrat, care au o grosime de aproape 10 cm! Acestea rezistă la un atac cu arme de asalt de calibrul 7,62 mm.

Canadienii de la INKAS au echipat Land Cruiser 300 cu o serie de opţiuni specifice unei mașini blindate. Printre acestea se numără rezerve de oxigen în caz de atac chimic, sisteme de stingere a incendiilor și posibilități de comunicare cu exteriorul.

În același timp, vehiculul 4×4 este prevăzut cu un sistem de viziune termică pe timp de noapte. Acesta sporește vizibilitatea de patru ori  și permite rularea cu mare viteză prin întuneric, praf, fum și ceață.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video/INKAS


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide