Jaguar XK D – presupuneri

Autor: Cosmin Iordache 04 feb. 2009 Știri auto
Jaguar XK D – presupuneri

Primul motor diesel ce se presupune că se va afla sub capota unui coupe Jaguar, va fi întâi pus la treabă pe berlina Jaguar XF începând cu această primăvară. Acesta va fi un V6 de 3 litri biturbo şi va dezvolta 272 CP. Proiectul se află însă deocamdată în cercetare de marketing, cei de la Jaguar temându-se că acest nou propulosr ar putea canabiliza vânzările unităţii V8 de 5 litri.

În termeni de performanţă motorul diesel este periculos de apropiat de motorul de bază de 5 litri, fiind capabil să atingă 100 km/h în 5,9 secunde, în timp ce V8-ul "prinde suta" în 5.2 secunde, conform testelor realizate pe limuzină. În schimb, în materie de consum cele două nu prea pot fi puse faţă în faţă, valoarea medie de 7 litri a dieselului fiind mult mai mică decât ce ar putea scoate unitatea pe benzină

Acest lucru ar putea conduce la pierderea de clienţi în cazul produsului mai profitabil şi mai puţin costisitor de fabricat. Deocamdată există însă premize de aşteptare şi acest propulsor ar putea apărea doar la următoarea generaţie preconizată să vadă lumina zilei tocmai în 2012.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide