Reacţia şoferilor când au verde la viteză

Autor: Alexandru Banu 26 mai 2017 Dosar & Analize

Limitele de viteză mai mari nu duc la o creştere a mortalităţii rutiere, ci dimpotrivă, pot duce la drumuri mai sigure pentru participanţii la trafic. Aceasta este ideea promovată de un studiu realizat vreme de doi ani de Directoratul Rutier Danez, citat de britanicii de la AutoExpress. Studiul a pus sub microscop felul în care reacţionează şoferii atunci când sunt crescute limitele de viteză pe drumurile cu o singură bandă pe sens, dar şi pe autostradă.

Potrivit cercetării, după ce a fost crescută limita de viteză pe un drum cu o singură bandă pe sens de la 80 km/h la 90 km/h, numărul de accidente a scăzut imediat, datorită micşorării diferenţelor dintre cei mai rapizi şi cei mai înceţi şoferi. Astfel, numărul de depăşiri a fost din ce în ce mai mic.

 

Mai exact, şoferii care obişnuiau să meargă încet au început să crească viteza, în vreme ce 15% dintre cei mai rapizi conducători auto au început să conducă sub limita de viteză.

Totodată, pe secţiuni de autostradă unde limita de viteză a fost crescută de la 110 km/h la 130 km/h în urmă cu nouă ani, numărul de victime rutiere este în scădere continuă.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide