Top 10 Forbes – maşinile preferate de americance

Autor: Raluca Iorga 08 mai 2007 Dosar & Analize

Nu ştiu dacă scara de valori s-a modificat prea mult, însa e clar că doamnele preferă un accesoriu care poate completa orice outfit şi oferă libertate de mişcare şi confort, în locul unei bijuterii.

Pătura misogină ar putea afirma ca o femeie nu ştie să simtă o maşină, că ele, fashioniste prin execelenţă, sunt interesate doar de design, că brunetele sunt înnebunite dupa armăsarii putere, iar blondele adoră acel „je ne sais quoi” al unui cabriolet. Însa lucrurile nu stau deloc aşa. Chiar mai atente la detalii decât bărbaţii, femeile işi aleg maşini luxoase, puternice şi sigure.

Un top realizat de revista americană Forbes arată că femeile preferă maşini echilibrate din punct de vedere al designului exterior, al performanţelor şi al elementelor de siguranţă.

Nu ştiu daca bavarezii au vrut să atace latura pasională a femeii sau daca au creat Z4 special pentru sexul frumos, însă stilul „flame surfacing” le-a dat pe spate pe fete. Poate tocmai de aceea BMW Z4 ocupă locul fruntaş in topul preferinţelor lor. Născut parcă să atingă fiecare simt, Z4 impresionează atât prin design cât şi prin manevrabilitate şi performanţe.

Nu acelaşi lucru pot spune despre Audi A3. O maşină care nu epatează, departe de a fi o limuzină de lux, mai mult o sportivă cu multe elemente de siguranţă. A3 a cucerit multe femei frumoase, aflându-se astfel în postura amantului desăvârşit, ce ocupă locul al doilea în inimile lor. Şi, ca orice bărbat, nu poate scăpa de concurenţă.

Sistemele inteligente de siguranţă şi habitaclul primitor deţinute de Volvo S60 îl fac pe „micul Casanova” să simtă suflarea de gheaţă a scandinavilor în ceafă. Nu cred să fi ţinut cont de preocuparea specific feminină pentru protecţie, însa constructorul Volvo le-a nimerit la acest capitol cu modelul S60. A creat o maşina cu instinct matern, ce se situează pe poziţia a treia a preferinţelor feminine.

Cu o reputaţie construită mai mult pe siguranţă şi mai puţin pe sex-appeal, suedezele domină topul. Şi pe bună dreptate. Irezistibile prin excelenţă, modelele V70, C70 şi S40, prezente şi ele în top, îmbină cu succes elementele de siguranţă activa cu cele de siguranţă pasivă. Concurente pe acelaşi loc 4, tind să cred ca C70 va avea câştig de cauză în faţa breakului V70. De ce? Pentru că este o sportivă elegantă pe care femeile o adoră. Coupe-ul atletic se dă de 3 ori peste cap (nu la propriu, evident!) şi se transformă într-o decapotabilă elegantă.

La mijlocul clasamentului regăsim prima şi singura maşina born in USA care le impresionează pe americance. Lincoln Zephyr, o limuzină cu un aer uşor retro, a atins coarda sensibilă a adeptelor eleganţei vintage, însa tinerele familiste apreciază mai mult confortul sporit oferit de modelul de pe locul şase, Volvo S40, un sedan energic şi sigur.

Poziţia a şaptea a topului ne indică faptul că barbaţii preferă nemţoaicele. Şi nu numai ei. Cu dimensiuni generoase, departe de 90-60-90, Audi A6 – o maşină foarte apreciată de către domni, a reuşit să trezească şi interesul sexului frumos. Cu motor puternic şi design dinamic, oferind în acelaşi timp confort şi siguranţă, modelul A6 este pe placul femeilor active şi independente.

Dar A6 nu poate egala avantajele unui SUV. De exemplu, Range Rover Sport de pe poziţia a opta oferă, pe lângă un spaţiu imens de depozitat copii, sacoşe cu cumpărături şi multe bagaje pentru concedii reuşite, siguranţa transportării lor atât pe şosele, cât şi în offroad. Şi uite aşa se naşte pasiunea pentru 4X4! Cadillac SRX este o altă opţiune în alegerea unui SUV arătos, stilat, spaţios şi agresiv, situat în top imediat după Range Rover Sport.

Ce femeie nu ar prefera o maşina apetisantă, elegantă şi sexy? Deşi este ultima în preferinţele americancelor, Lexus IS întruneşte toate aceste calităţi. O maşina care excelează prin lux şi performanţă şi asupra căreia, personal, aş aplica proverbul “cei din urma vor fi cei dintâi”.

Se pare că, dupa topul Forbes, reprezentantele sexului slab nu sunt chiar deloc superficiale cand vine vorba de maşini, iar femeile sexy categoric preferă maşinile frumoase. Sau invers. În concluzie: femeia conduce! Deşi americanilor ar trebui sa le dea de gândit faptul că soţiile sau amantele lor preferă maşinile europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:



Comentarii
Inchide