Modelul electric Honda E are o planşă de bord unică în lume – GALERIE FOTO – VIDEO

Autor: ProMotor acum 1 an Mașini electrice

Debutul variantei finale de producţie a modelului E se apropie, iar Honda a dezvăluit cabina high-tech pe care o vor avea la dispoziţie clienţii primului său model pur electric, informează CarScoops.

Noutatea este planşa de bord digitală, compusă din cinci ecrane HD aliniate pe toată lăţimea maşinii.

În faţa şoferului se află un panou de instrumente digital, cu o diagonală de 8,8 inchi, unde şoferul primeşte cele mai importante informaţii despre maşină, cum ar fi autonomia, stadiul de încărcare al bateriei, modul de condus selectat sau setările sistemelor de siguranţă.

Cea mai mare zonă a planşei de bord digitale este ocupată de două ecrane tactile de câte 12,3 inchi, care găzduiesc sistemul de infotainment – acesta oferă o gamă de aplicaţii şi servicii printr-o interfaţă asemănătoare cu cea a unui telefon mobil, dar şi conectivitatea Android Auto şi Apple CarPlay în standard.

Cele două ecrane permit afişarea a două aplicaţii diferite în acelaţi timp, pe ecrane separate, iar conţinutul poate fi mutat de pe un ecran pe altul.

Spre exemplu, pasagerul poate muta aplicaţia de navigaţie pe ecranul de lângă şofer, lasând al doilea ecran liber pentru alte aplicaţii, cum ar fi un playlist cu muzică.

Sistemul de infotainment oferă şi noul Asistent Personal Honda – un sistem de inteligenţă artificială comandat vocal, care poate răspunde la întrebări şi diverse instrucţiuni. Datorită capacităţii sale de învăţare, Asistentul Personal Honda înţelege treptat tot mai bine vocea şoferului pentru a livra o experienţă din ce în ce mai facilă.

Cele două ecrane laterale sunt folosite de sistemul Side Camera Mirror şi ţin loc de oglinzi laterale.

Printr-o aplicaţie dedicată, clienţii se pot conecta la Honda E şi controla de la distanţă funcţii precum climatizarea, dar pot afla şi informaţii privind precum nivelul de încărcare şi autonomia sau poziţia maşinii.

Modelul electric Honda e va fi prezentat la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt. Puterea este asigurată de un motor electric care dezvoltă 147 de cai-putere, iar bateria are o capacitate de 35,5 kWh şi asigură o autonomie de peste 200 km.

 Comentarii
Inchide