Toyota va construi un vehicul special pentru Jocurile Olimpice din 2020 – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 18 iul. 2019 Mașini electrice

Toyota a studiat timp de trei ani vehiculele folosite la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, pentru a putea să îmbunătăţească transportul la ediţia din 2020, care va avea loc în Japonia.

Cu un an înaintea Jocurilor, Toyota a prezentat primul său vehicul dedicat evenimentului. Este vorba despre un transportor de persoane, fără panouri laterale, cu propulsie electrică, ca va putea găzdui cinci pasageri şi un şofer.

Toyota l-a botezat APM, un acronim pentru Accessible People Mover (Transportor de persoane accesibil).

Compania va construi 200 de unităţi, pentru a deplasa personalul, sportivii şi vizitatorii cu nevoi speciale care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2020.

Toyota acordă un interes special competiţiei, pentru că este unul dintre sponsorii principali, dar şi partenerul oficial de mobilitate.

Modelul APM oferă acces uşor la bord, are o rampă pentru a permite accesul persoanelor în scaun cu rotile, iar locurile interioare pot fi configurate pentru a transporta chiar şi o targă.

Autonomia modelului APM este de aproximativ 100 de kilometri, iar viteza maximă este de 19 km/oră. APM are 3,9 metri lungime, 1,6 metri lăţime şi 2 metri înălţime.

APM a fost gândit pentru transportul pasagerilor, însă cu câteva modificări poate fi utilizat ca vehicul medical, mijloc de transport pentru persoanele cu nevoi speciale sau pentru echipamente.

Modelul a fost creat cu ajutorul organizatorilor JO, iar Toyota a studiat şi vehiculele utilizate la Jocurile Olimpice din Brazilia din 2016, precum şi cele utilizate la ediţia anterioară din Coreea de Sud.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide