București: Poliţiştii rutieri au aplicat, vineri noapte, amenzi de peste 21.000 lei şi au reţinut opt permise auto

Autor: ProMotor 27 iun. 2022 InfoTrafic
București: Poliţiştii rutieri au aplicat, vineri noapte, amenzi de peste 21.000 lei şi au reţinut opt permise auto

Polițiștii Brigăzii Rutiere au desfășurat, vineri noapte (24 iunie), activități de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competență, în scopul prevenirii accidentelor de circulație produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, în urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei și au constatat trei infracțiuni la regimul circulației rutiere, respectiv pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive. Totodată au fost reținute și opt permise de conducere.

Conform unui comunicat de presă al Brigăzii Rutiere, polițiștii au reținut opt permise de conducere. Astfel 2 permise au fost reținute pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice – contravenție; 3 pentru infracțiunile la regimul rutier; 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză; 1 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Au fost reținute şi 4 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost depistat conducând pe o stradă din sectorul 5 sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a stabilit faptul că acesta a consumat cocaină. Persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de mostre biologice, pe numele său fiind deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.

O femeie în vârstă de 36 de ani, a condus un autovehicul sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a stabilit faptul că acesta a consumat cannabis. Femeia a fost condusa la sediul I.N.M.L. în vederea recoltării de probe biologice, iar pe numele său a fost deschis dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.336 alin. 2 din Codul Penal.

Un alt tânăr în vârstă de 21 de ani, a condus un autovehicul sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării preliminare cu aparatul DrugTest, s-a stabilit faptul că acesta a consumat amfetamină. În acest context, a fost deschis dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile art. 336 alin. 2 din Codul Penal.

De asemenea, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere împreună cu Registrul Auto Român, au acționat în vederea depistării și sancționării persoanelor care conduc autovehicule ce prezintă modificări neomologate și produc în mers sau în staționare, poluare fonică.

În urma activităților desfășurate, a fost deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și au fost aplicate 99 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 48 000 de lei. În acest context, au fost reținute 25 de certificate de înmatriculare, 7 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare şi un permis de conducere.

Acțiuni asemănătoare sunt organizate permanent de Brigada Rutieră

„Astfel de acţiuni sunt organizate permanent de Brigada Rutieră pentru reducerea numărului de accidente rutiere, creşterea nivelului de responsabilizare în rândul participanţilor la trafic şi menţinerea unui climat optim de siguranţă rutieră pe drumurile publice din municipiul Bucureşti”, mai indică sursa citată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Poliția Română



Comentarii
Inchide