Ţiriac Leasing este pionierul industriei de finanţare a autorulotelor în România

Autor: Cristian Agatie 17 sept. 2019 Leasing

Compania Haff Închirieri Autorulote operează cea mai mare flotă de autorulote premium din Europa de Est şi este lider pe segmentul închirierilor şi vânzărilor de rulote şi autorulote din România. Aproape 50 dintre autovehiculele firmei sunt cumpărate prin finanţare oferită de Ţiriac Leasing, colaborare care a început în urmă cu 6 ani. Iată povestea acestei colaborări, într-un interviu cu Florin Hrituliac, Managing Partner şi acţionar majoritar Haff Premium Campers.

1. Care este povestea companiei Haff Închirieri Autorulote?

Florin Hrituliac: Haff Închirieri Autorulote a început activitatea comerciala de închiriere în 2014, cu două autorulote de ultimă generaţie la acea vreme. Ideea businessului a apărut ca un răspuns la o nevoie personală: voiam să ne deplasăm confortabil, împreună cu câinii noştri, la diverse concursuri canine europene. Foarte mulţi deţinători de câini din alte ţări aveau deja astfel de autovehicule, pentru că beneficiile erau evidente: transport, cazare şi flexibilitate totală.

Ca urmare, în 2013, cu un an înainte de lansarea activităţii comerciale de închiriere, am achiziţionat o primă autorulotă, de mari dimensiuni (similară cu un autocar), prin finanţarea oferită de Ţiriac Leasing. A fost practic punctul de plecare pentru compania Haff, care astăzi operează toate activităţile care ţin de rulote şi autorulote: import, transport specializat, vânzare, închiriere, piese de schimb, service, înfiinţare de flote, consultanţă specializată.

2. Câte vehicule finanţate prin intermediul Tiriac Leasing aţi procurat?

Florin Hrituliac: Flota noastră include 46 de vehicule procurate prin finanţarea oferită de Ţiriac Leasing: 45 sunt destinate activităţii de închiriere, iar o autorulotă de dimensiuni mari (9 metri) este dedicată unor evenimente speciale. Cu certitudine, Ţiriac Leasing este unul dintre finanţatorii principali ai flotei Haff.

3. Cum aţi început a colabora cu Tiriac Leasing şi în ce an?

Florin Hrituliac: Acum 6 ani, când pe piaţa din România termenul de “autorulotă” era practic ca şi inexistent, Ţiriac Leasing a fost singura companie de leasing care a putut finanţa achiziţia primei noastre autorulote. Astăzi, toate firmele de leasing oferă finanţare pentru procurarea de autorulote, dar Ţiriac Leasing este compania care a dat startul dezvoltării acestei industrii în România.

4. Care sunt atuurile/avantajele care au detaşat Ţiriac Leasing de alţi competitori şi pentru care aţi ales să colaboraţi cu noi?

Florin Hrituliac: Cred că viziunea de ansamblu şi experienţa în industria auto a întreg grupului Ţiriac oferă companiei Ţiriac Leasing un avantaj detaşat în faţa competitorilor pentru că înţelege în detaliu particularităţile activităţii noastre. Ţiriac Leasing ne oferă constant susţinere în tot ceea ce facem, de la import şi vânzare, la închiriere de autorulote. Spre exemplu, nu doar autorulotele Haff sunt finanţate prin Ţiriac Leasing, ci şi vehiculele care ne oferă suportul logistic, de la autoturisme de serviciu până la camioane. Pentru Haff, colaborarea cu Ţiriac Leasing s-a transformat într-un parteneriat pe termen lung, cu multiple beneficii reciproce.

5. Aveti vreo intamplare interesanta legata de colaborarea cu Tiriac Leasing?

Florin Hrituliac: Colaborarea noastră cu Ţiriac Leasing nu e neapărat definită de întâmplări sau momente ieşite din comun, ci de o interacţiune organică, facilă, transparentă, care se datorează modelului de business extrem de coerent şi corect al Ţiriac Leasing, cât şi echipei de profesionişti care îl implementează.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide