4 indicii că ceva nu este în regulă cu maşina ta. Ghid aproape amuzant [VIDEO]

Autor: Andrei Ştirbu 18 nov. 2014 Accidente
4 indicii că ceva nu este în regulă cu maşina ta. Ghid aproape amuzant [VIDEO]

Universul auto încă nu a ajuns în stadiul evolutiv în care maşinile să-şi repare singure probleme care apar în timpul rulării, aşa că ne mulţumim deocamdată cu faptul că am ajuns în stadiul în care să credem în maşinile zburătoare, uşor-uşor. Din fericire, atunci când o maşină are probleme – cum ar fi distrugerea unei roţi, de exemplu – şoferul primeşte tot felul de indicii care să-l convingă că ar fi bine să oprească şi să investigheze un pic. Iată câteva dintre ele.

1. Botul maşinii este orientat uşor în jos

Aşa cum ne-au învăţat instructorii auto, poziţia ideală de condus presupune ca şoferul să poată vedea o bucăţică din capota maşinii, în aşa fel încât să se poată încadra mai uşor prin locurile înguste şi, nu în ultimul rând, să poată depista situaţia în care botul este înclinat puternic într-o parte – situaţie în care fie conduci cu o parte a maşinii într-un şanţ, fie îţi lipseşte o roată.

2. Apar scântei în oglinda retrovizoare 

Dacă în faţa ta nu există nicio maşină care să scoată scântei şi, la fiecare verificare în mers a oglinzilor retrovizoare observi un râu de scântei în urma maşinii tale – ei bine, s-ar putea ca sursa acestor scântei să fie chiar maşina pe care o conduci. Şi nu, nu există maşină prevăzută cu sistem de scânteiere doar de dragul impresiilor, aşa că poţi să iei acest indiciu ca pe unul care să-ţi arate că maşina ta are probleme.

3. Maşina nu mai virează corespunzător

Dacă faptul că maşina este înclinată într-o parte şi dacă scânteile nu te-au convins că ceva nu ar fi în regulă neapărat, atunci concentrează-te pe modul în care maşina răspunde la comenzi. A început volanul să tremure puternic? Maşina înaintează greu şi foarte zgomotos atunci când apeşi pedala de acceleraţie? Nu mai răspunde atât de bine la comenzile de direcţie pe care le dai prin volan? Avem o veste proastă pentru tine: s-ar putea să-ţi lipsească o roată…

4. Toată lumea din trafic te filmează şi te agasează cu semnale agitate

În cazul în care conduci un Chrysler 300M (sau echivalentul auto din aceeaşi perioadă, adică de la începutul secolului) şi toată lumea din jurul tău se transformă în papparazzi, există două explicaţii: fie ai modificat maşina în aşa hal încât esteticul ei iniţial era bun pentru concursuri de frumuseţe (comparativ cu ce a ajuns după ce ai lucrat tu la ea), fie maşina ta face un lucru pe care maşinile ca a ta nu ar trebui să-l facă. Uită-te repede în retrovizoare! Vezi scântei? Căci s-ar putea ca maşina ta să aibă o problemă…

Revenind la întrebări serioase: oare cum percep oamenii aceştia maşinile, încât îşi permit să le distrugă cu bună ştiinţă şi, mai grav de atât, pun în pericol cu bună ştiinţă şi pe cei din jurul lor…?

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide