Acura NSX Concept prefigurează noua sportivă Honda NSX din 2015

Autor: Andrei Nan 12 ian. 2012 Concepte auto

Sunt sigur că 99% dintre voi vor aprecia stilul noului vârf de gamă japonez Honda NSX, prefigurat de acest concept Acura NSX, la Salonul Auto Detroit 2012. În timp ce 1% vor remarca o apropiere cam mare de imaginea cunoscutului deja Audi R8.

Honda NSX este prefigurata de noul concept Acura NSX, la Detroit 2012

Totuşi, nu e cazul să facem acuzaţii de plagiat, deoarece Acura NSX are o identitate suficient de puternică, iar designul maşinii relevă o atenţie deosebită acordată aerodinamicii. Conceptul Acura are o grilă specifică maşinilor Acura, în timp ce modelul de serie Honda NSX ne va gratula, cu siguranţă, cu o parte frontală modificată.

Farurile înguste, cu LED-uri, vor rămâne, însă, în meniu, la fel ca şi imensele fante de aerisire de sub ele. Spatele lui NSX este şi el foarte sportiv, dar imaginea agresivă este calmată puţin, mai ales că maşina nu este denaturată de vreun eleron pantagruelic.

Acura NSX are sistem de propulsie hibrid Sport Hybrid SH-AWD

Având dimensiuni compacte, Acura NSX este o adevărată bijuterie tehnică, beneficiind de tehnologia Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Acesta presupune un motor V6 cu injecţie directă de benzină şi distribuţie VTEC, plasat central, combinat cu două motoare electrice cu funcţie Bilateral Torque Adjusteble Control – controlul cuplului pe puntea faţă în timpul virajelor este mult mai bun.

De asemenea, transmisia conceptului Acura NSX este asigurată de o cutie secvenţială cu dublu-ambreiaj, dotat cu un motor electric special, care ajută la obţinerea unor demaraje fulminante, după cum se laudă inginerii niponi. Nici un fel de alte detalii tehnice şi valori ale peformanţelor grupului moto-propulsor nu au fost date publicităţii. Însă noua sportivă Honda NSX ni se promite că va ajunge pe piaţă în anul 2015, până atunci surprizele tehnice urmând a fi dezvăluite pas cu pas.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Citește și...



Comentarii
Inchide