Acura NSX Concept prefigurează noua sportivă Honda NSX din 2015

În sfârşit, noua generaţie Honda NSX este prefigurată, în mod oficial, de conceptul Acura NSX de la Detroit 2012. Atenţie, Audi R8, japonezii se pregătesc intens!

Sunt sigur că 99% dintre voi vor aprecia stilul noului vârf de gamă japonez Honda NSX, prefigurat de acest concept Acura NSX, la Salonul Auto Detroit 2012. În timp ce 1% vor remarca o apropiere cam mare de imaginea cunoscutului deja Audi R8.

Totuşi, nu e cazul să facem acuzaţii de plagiat, deoarece Acura NSX are o identitate suficient de puternică, iar designul maşinii relevă o atenţie deosebită acordată aerodinamicii. Conceptul Acura are o grilă specifică maşinilor Acura, în timp ce modelul de serie Honda NSX ne va gratula, cu siguranţă, cu o parte frontală modificată.

Farurile înguste, cu LED-uri, vor rămâne, însă, în meniu, la fel ca şi imensele fante de aerisire de sub ele. Spatele lui NSX este şi el foarte sportiv, dar imaginea agresivă este calmată puţin, mai ales că maşina nu este denaturată de vreun eleron pantagruelic.

Având dimensiuni compacte, Acura NSX este o adevărată bijuterie tehnică, beneficiind de tehnologia Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive). Acesta presupune un motor V6 cu injecţie directă de benzină şi distribuţie VTEC, plasat central, combinat cu două motoare electrice cu funcţie Bilateral Torque Adjusteble Control - controlul cuplului pe puntea faţă în timpul virajelor este mult mai bun.

De asemenea, transmisia conceptului Acura NSX este asigurată de o cutie secvenţială cu dublu-ambreiaj, dotat cu un motor electric special, care ajută la obţinerea unor demaraje fulminante, după cum se laudă inginerii niponi. Nici un fel de alte detalii tehnice şi valori ale peformanţelor grupului moto-propulsor nu au fost date publicităţii. Însă noua sportivă Honda NSX ni se promite că va ajunge pe piaţă în anul 2015, până atunci surprizele tehnice urmând a fi dezvăluite pas cu pas.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.