Alfa Romeo 4C Spider Concept duce mai departe emoţia decapotabilei Alfa

După ce, anul trecut, Alfa Romeo a dezvăluit lumii noul coupe 4C, acum au adus la Salonul Auto Geneva 2014 conceptul care prefigurează varianta decapotabilă a acestei maşini fabuloase. Şi se numeşte Spider.

Alfa Romeo 4C Spider Concept duce mai departe emoţia decapotabilei Alfa Alfa Romeo 4C Spider Concept duce mai departe emoţia decapotabilei Alfa

Alfa Romeo 4C Spider Concept a debutat în premieră mondială la Salonul Auto Geneva 2014 şi nu e altceva decât o variantă decapotabilă a minunatului 4C coupe prezentat anul trecut la Geneva.

Ce poate fi mai frumos decât un drum prin munţi într-o decapotabilă italiană?

Deşi apare şi cuvântul concept în denumire, trebuie să ştii că varianta de serie, care va intra în producţie la începutul lui 2015, va arăta la fel. Italienii spun că acesta e un exerciţiu de stil care are ca scop selectarea elementelor care vor fi folosite la varianta de serie.

Datorită şasiului din fibră de carbon folosit la varianta coupe, acest Spider va oferi, de asemenea, o greutate extrem de mică – mai puţin de o tonă. Totodată, decapotabila italiană foloseşte o cutie de viteze automată cu ambreiaj dublu care schimbă treptele mai repede decât clipeşti.

Parcă arată mult mai bine decât coupe-ul, deşi nu s-a schimbat mare lucru

Dacă mai pun la socoteală şi că motorul turbo 1750 livrează 240 CP, atunci trebuie să recunosc că Alfa Romeo a creat un Spider adevărat, care nu face de ruşine modelele cu acelaşi nume din trecut.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.