Audi A0 Concept, propunere în stil Segway

Audi A0 este un ”uniciclu”: adică un mijloc de transport cu o singură roată, după principiul inaugurat de cunoscutul Segway. Însă nu va fi un viitor model din gama Audi, rămânând la stadiul de proiect studenţesc. Interesant, totuşi.

Despre Segway ştie cam toată lumea: e un vehicul ciudat, cu două roţi, pe care stai în picioare şi care e dotat cu un motor electric şi un dispozitiv de auto-stabilizare, acceleraţia şi deceleraţia fiind controlate prin aplecarea corpului spre înainte sau, dimpotrivă, înapoi.

Este, însă, un vehicul foarte scump pentru utilizatorii obişnuiţi, aşa încât doar firmele şi-au permis să îl cumpere. Principiul, însă, a fost cercetat şi de alţi constructori auto mari, cum ar fi General Motors, care doreşte să găsească o soluţie cât mai bună de transport personal în aglomerările urbane ale viitorului.

Nu de mult, au apărut chiar şi vehicule bazate pe acelaşi principiu al auto-stabilizării, dar cu o singură roată, cum ar fi unicicleta Honda U3-X. Iar acum iată şi un concept german, Audi A0, realizat în colaborare de către două echipe de studenţi: germanii de la Universitatea Tehnică din Munchen (TUM) şi mexicanii de la Universitatea Naţională de Autonomie din Mexic (UNAM).

Audi A0 este un uniciclu destul de simplist, cu o singură roată (care include un motor electric şi dispozitivul de auto-stabilizare), cu un scaun şi un ghidon. Având o viteză maximă de 15 km/h şi o autonomie de circa o oră, Audi A0 poate fi "împachetat" şi depozitat simplu în portbagaj.

Pentru moment, oficialii Audi au declarat că nu au în vedere producţia în viitorul apropiat a unui astfel de vehicul, însă ideile sale pot contribui la dezvoltarea unor sisteme interesante pentru maşinile urbane ale viitorului - suntem curioşi, de exemplu, ce inovaţii aduce noul concept urban pentru Frankfurt 2011.

Iată şi un scurt video demonstrativ cu Audi A0 în mişcare:

Audi A0, concept de uniciclu realizat de studenţi germani şi mexicani de pe tare.ro

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.