Audi A0 Concept, propunere în stil Segway

Autor: Oraan Mărculescu acum 9 ani Concepte auto
Audi A0 Concept, propunere în stil Segway

Despre Segway ştie cam toată lumea: e un vehicul ciudat, cu două roţi, pe care stai în picioare şi care e dotat cu un motor electric şi un dispozitiv de auto-stabilizare, acceleraţia şi deceleraţia fiind controlate prin aplecarea corpului spre înainte sau, dimpotrivă, înapoi.

Este, însă, un vehicul foarte scump pentru utilizatorii obişnuiţi, aşa încât doar firmele şi-au permis să îl cumpere. Principiul, însă, a fost cercetat şi de alţi constructori auto mari, cum ar fi General Motors, care doreşte să găsească o soluţie cât mai bună de transport personal în aglomerările urbane ale viitorului.

Nu de mult, au apărut chiar şi vehicule bazate pe acelaşi principiu al auto-stabilizării, dar cu o singură roată, cum ar fi unicicleta Honda U3-X. Iar acum iată şi un concept german, Audi A0, realizat în colaborare de către două echipe de studenţi: germanii de la Universitatea Tehnică din Munchen (TUM) şi mexicanii de la Universitatea Naţională de Autonomie din Mexic (UNAM).

Audi A0 este un uniciclu destul de simplist, cu o singură roată (care include un motor electric şi dispozitivul de auto-stabilizare), cu un scaun şi un ghidon. Având o viteză maximă de 15 km/h şi o autonomie de circa o oră, Audi A0 poate fi „împachetat” şi depozitat simplu în portbagaj.

Pentru moment, oficialii Audi au declarat că nu au în vedere producţia în viitorul apropiat a unui astfel de vehicul, însă ideile sale pot contribui la dezvoltarea unor sisteme interesante pentru maşinile urbane ale viitorului – suntem curioşi, de exemplu, ce inovaţii aduce noul concept urban pentru Frankfurt 2011.

Iată şi un scurt video demonstrativ cu Audi A0 în mişcare:

Audi A0, concept de uniciclu realizat de studenţi germani şi mexicani de pe tare.roComentarii
Inchide