Audi A3 Sedan e-tron Concept la Shanghai 2011

După ce, la Salonul Auto Geneva 2011, am văzut versiunea de top Audi RS3 Sedan Concept, iată că, la Salonul Auto Shanghai 2011, avem parte de versiunea ecologică Audi A3 Sedan e-tron Concept.

Germanii de la Audi vor să ne obişnuiască subliminal cu noul Audi A3 Sedan - după versiunea sportivă Audi RS3 Sedan iată şi versiunea ecologică Audi A3 Sedan e-tron, prezentată în premieră mondială la Salonul Auto Shanghai 2011. Evident, tot sub formă de concept.

Audi A3 Sedan e-tron Concept beneficiază de un sistem de propulsie hibridă, care combină un motor turbo pe benzină, de 1,4 litri şi 211 CP, cu un motor electric de 20 kW (27 CP), puterea totală de care poate beneficia maşina cifrându-se la 238 CP. Cu toate acestea, consumul mediu (conform noilor cicluri de măsurare) este de numai 2,2 litri/100 km.

Trebuie menţionat că vorbim despre o soluţie hibrid plug-in, bateriile litiu-ion, plasate în spatele banchetei, oferind o autonomie maximă, în regim strict electric, de 54 km. Acestea pot fi încărcate fie de la o sursă externă de curent electric, fie de la sistemul de recuperare a energiei la frânare. Performanţele maşinii, în cazul puterii maxime, sunt de invidiat: 6,8 secunde pentru demarajul 0-100 km/h şi o viteză maximă de 231 km/h.

În cazul lui Audi A3 Sedan e-tron s-au utilizat multe materiale uşoare - portierele şi capotele sunt realizate din aluminiu, iar podeaua maşinii a fost optimizată, având grosime diferită în diverse părţi. Orice detaliu a fost studiat în amănunţime, de exemplu marginea grilei frontale este realizată din CFRP (material polimer ranforsat cu fibră de carbon). Exteriorul maşinii primeşte unele detalii specifice e-tron, menite a reduce cât mai mult frecările.

În interior, designerii au folosit o combinaţie de negru şi alb cu multe detalii finisate în metal. Accentul este pus pe simplitate, numărul comenzilor fiind redus, în partea centrală a tunelului median aflându-se butoanele centralei de comandă MMI. Bineînţeles, informaţiile sunt afişate pe un display de mari dimensiuni, în partea superioară a consolei centrale. O noutate este "MMI touchpad" (soluţie preluată de la laptopuri), care urmează să fie introdusă şi pe modelele de serie Audi.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.