BMW prezintă conceptul M4 GTS şi insinuează că va deveni un model de serie

Acesta este conceptul BMW M4 GTS. Adică un BMW M4 care se laudă cu un eleron din fibră de carbon, jante speciale cu detalii portocalii şi stopuri cu OLED. Dar asta nu e tot, fiindcă surpriza cea mai mare e sub capotă.

BMW Concept M4 GTS este unul dintre prototipurile prezentate de marca bavareză la concursul de eleganţă Pebble Beach California, alături de futuristul 3.0 CSL Hommage R. Spre deosebire de acesta din urmă, M4 GTS este mult mai aproape de un model de serie şi, dacă ne încrucişăm un pic degetele de la mâini, o să-l vedem pe drumurile publice într-un viitor nu foarte îndepărtat.

Aşa cum probabil ţi-ai dat seama deja, avem de-a face cu un BMW M4 care are ceva special, aşa cum a fost cazul cu M3 GTS din 2010, M3 CSL din 2003 şi M3 Evolution din 1988.

Păi, pentru început, conceptul M4 GTS are sub capotă acelaşi sistem de injecţie cu apă ca safety car-ul din MotoGP de anul acesta. Conform bavarezilor, acest sistem pulverizează apă în galeria de admisie pentru a micşora temperatura aerului care intră în motor şi, astfel, valorile puterii şi cuplului au parte de creşteri „notabile”.

Motorul biturbo de 3,0 litri cu şase cilindri în linie de pe un M4 obişnuit dezvoltă 431 CP şi 550 Nm, aşa că suntem foarte curioşi ce înseamnă <<creşteri „notabile”>> în cazul GTS-ului.

Dar bunătăţile nu se rezumă la sistemul de injecţie cu apă, fiindcă germanii au făcut conceptul ăsta cu gândul la circuit, aşa că avem de-a face cu un spoiler faţă şi un eleron spate ajustabile (ambele din fibră de carbon), precum şi cu o capotă din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP).

Jantele din aluminiu sunt garnisite cu detalii din portocaliu şi vin în două dimensiuni – 9.5 J x 19 pe faţă şi 10.5 J x 20 pe spate – în vreme ce anvelopele Michelin Sport Cup 2 asigură aderenţa.

În spate, stopurile sunt luminate de OLED-uri, adică LED-uri organice care pot produce o lumină constantă şi uniformă, spre deosebire de LED-urile clasice care sunt limitate la un singur punct per unitate. Nu e prima dată când BMW ne arată stopuri cu OLED, bavarezii lăudându-se la CES cu conceptul M4 Iconic Lights în ianuarie.

Partea cea mai bună? Nemţii nu o să păstreze GTS-ul într-o vitrină, ci o să-l pună în producţia de serie.

Poti sa te opui oricand si fara justificare prelucrarii datelor tale personale in scop de marketing direct, prin trasmiterea catre MEDIAFAX GROUP SA (prin accesarea formularului de contact la adresa privacy@m.ro sau ne poti trimite pe adresa postala o solicitare scrisa, datata si semnata in acest sens. In acest caz, solicitarea ta va fi inaintata catre departamentul specializat al MEDIAFAX GROUP SA; este posibil sa primesti un mesaj prin care se confirma ca optiunea a fost notata, precum si orice alte informatii necesare, dupa caz.